BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkvador: Savaş halindeyiz----

Ekvador: Savaş halindeyiz

Ekvador: Savaş halindeyiz
11 Ocak 2024 - 03:53 www.finansgundem.com

Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, "çetelerle bir savaş halinde olduklarını" belirtti ve "Bu teröristlere teslim olamayız" dedi. Noboa, ''Çetelerle asla pazarlık yapılmayacak'' ifadelerini kullandı

Ekvador'un birçok noktasında şiddetlenen olayların kontrol altına alınması için ordu birlikleri devreye girdi. Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, "çetelerle bir savaş halinde olduklarını" belirtti ve "Bu teröristlere teslim olamayız" dedi.

Ülkede yayın yapan Radio Canela'ya konuşan Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, çetelerle "hiçbir suretle" pazarlık yapılmayacağını ve bu grupların artık "meşru hedefleri" olduğunu belirtti.

Noboa, Ekvador'un bir şiddet sarmalından geçtiğini vurgulayarak "Savaş halindeyiz, bu teröristlere teslim olamayız. Güvensizliği ortadan kaldırmak için gerekeni yapıyoruz. Bu çeteler, televizyon yayınını basarak ve güvenlik güçlerini rehin alarak, Devlet Başkanı'nı yola getireceklerini sanıyorlar fakat bunu başaramayacaklar" dedi.

Silahlı bir grubun canlı yayına yaptığı baskına değinen Noboa, "Bunu yapmadan önce artık iki kez düşünmelerini tavsiye ediyorum. Hapishanelerde rehin tutulan gardiyanların kurtarılması için müzakere yolları arıyoruz. Alıştıkları aptalca şeylere boyun eğmeyeceğiz. Şunun bilinmesini istiyorum, diğer hükümetlerden daha katı olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

''TERÖRDEN YARGILANACAKSINIZ''

Çetelerin elinde rehin olan güvenlik güçlerinin kurtarılması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Noboa, suç örgütlerine karşı başlattıkları savaşı kararlı şekilde sürdüreceklerini söyledi.

Noboa, ülkedeki hakim ve savcılara seslenerek, çete liderlerine yönelik "olumlu" kararlar vermeleri durumunda kendilerinin de "terörist" muamelesi göreceğini kaydetti.

Ekvador'a yardım ve işbirliği teklifinde bulunan ülkelere teşekkür eden Noboa, "Ekvador hapishanelerindeki 1500 Kolombiyalı mahkumu paylaştırmak istiyoruz. Cezaevleri aşırı kalabalık ve ciddi yer sıkıntısı çekiyoruz. Bu mahkumların sorumluluğunun üstlenilmesi için ortaklık teklif ediyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, meydana gelen ve şiddet suçu içeren olayları kınadı. BM’den Ekvador’da yaşananlarla ilgili bir yardım talebi gelmediği bildirildi.

Ekvador'da gerginlik tırmanıyor: Canlı yayında spikerin cebine bomba koydular

 

Ekvador'da 6 cezaevinde 57 gardiyan ve 7 polis rehin alındı

 

Ekvador'da saldırıya uğrayan devlet başkanı adayı öldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)