BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkrem İmamoğlu: Mazbatamızı talep ediyoruz----

Ekrem İmamoğlu: Mazbatamızı talep ediyoruz

Ekrem İmamoğlu: Mazbatamızı talep ediyoruz
03 Nisan 2019 - 12:13 www.finansgundem.com

Ekrem İmamoğlu: Biz adalet istiyoruz. Mazbatamızı talep ediyoruz.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nin kesin olmayan sonuçlarına göre rakibi Binali Yıldırım'ı 24 bin 57 oyla geride bırakan İmamoğlu, seçim itiraz sürecine ilişkin açıklamalarda bulunuyor...

"Türkiye'nin bir yerel seçim yaşadığını seçim sürecinde sık sık söyledik. İstanbul'u yönetmeye talibiz dedik. Ama başka kavramlar sürecin içine alınmaya çalışıldı. Israrla başka bir boyuta evirilmek istendi. Biz adalet istiyoruz. Biz 16 milyon insanın vicdanının ve bu büyük seçimin karşılığında seçilmiş olan, YSK'nın açıkladığı oylarla seçilmiş olarak, mazbatamızı istiyoruz. YSK'yı göreve davet ediyoruz. 'Türkiye en güvenilir seçim mevzuatına sahiptir' diyenler, bu açıklamayı hükümet adına yapan, sayın Recep Tayyip Erdoğan adına yapan bakanların sadece 24 Haziran seçimlerinden son verdikleri beyanatları sıralayabilirim. Sonra ne oldu ki bir anda bu seçim Türkiye tarihinin en şaibeli seçimidir demektedirler. 

İÇ HESAPLAŞMALARINIZA BİZİ KATMAYIN

Parti teşkilatı başarısız olabilir, partinin üst düzey yöneticileri birbirlerini suçlayabilirler. Bu tartışmayı bizim üzerimizden yapmaya çalışıyor olabilirler. Hatta İstanbul halkını bu sürece kötü sözlerle dahil etmeye çalışıyor olabilirler. Kendi iç hesaplaşmalarına 16 milyon İstanbulluyu kurban etmesinler. Dünya bu şehrin seçimini takip ediyor. 3-5 kişi sanki elinden oyuncağı alınmış gibi davranarak, Türkiye'nin itibarını zedelemesinler. Yazıktır günahtır 16 milyon insana saygısızlıktır.

Bir çok kurum takip altında... İSPARK'ta neler olduğunu da biliyoruz. Personelin nasıl baskı altında tutulduğunu da biliyoruz. Kendilerini baskı altında hissetmesinler. Biz seçilmişler. Gideriz. Onlar oranın daimi unsurları. Siyasi şovlara gerek yok. (Seçim tutanakları) Gösterildiği için ben de gösteriyorum. Bizim de tutanaklara yanlış işlenmiş oylarımız var. Usuller uygulamalar vardır. Bu işin uzmanları vardır. Bugüne özel baskı altında kararlar alınırsa bu toplumun vicdanında asla kabul görmez. Baskı altında karar alınmamasını özenle istiyoruz ve takip ediyoruz. Büyükçekmece ilçesinde 68 oy rakibiz adına geçersiz oylardan çıkmış, bizim adımıza 25 oy çıkmış. Bu kavramın tersi de çıkabilir. Güvensiz ortamlar yaratılıyor. Arkadaşlarımız parti temsilcilerimiz ilçe ilçe nöbet tutuyor. İnsanların kafalarında şaibe yaratarak bu sürecin daha fazla sıkıntı yaratılmaması için ben çağrı yapıyorum. Bir an önce yetkimizi bize verin. Süreç hassas, İstanbullu zaman kaybetmesin. Devlet adamlığı hassasiyeti çok önemlidir. Dünyanın sonu değil. 16 milyon insan mutlu, söz verdiğim gibi Anıtkabir'i ziyaret ettim. Dışarıda insanların mutluluğu, olgun bir şekilde kabullenişi beni mutlu etmiştir.

25 YIL SONRA KAZANIN ELİNİ KALDIRMAK BU KADAR ZOR MU?

MHP lideri Bahçeli'ye seslenmek istiyorum; Bunca yıllık devlet tecrübesine güvenerek bu sürece dair katkılarını talep ediyorum. Bu süreci kişisel ihtirasları, başarısızlıkları üzerinden, kendi aralarındaki kavgaları bir yere bağlamaya çalışan insanlar önünde set kurmasını istiyorum. Aynı şekilde sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sürece katkıda bulunmasını, süreci dikkatle irdelemesini ve bu şehir adına sürece katkı sunmaya davet ediyorum. Nereye geldik biz ya hangi dönemde yaşıyoruz. 25 yıl önce, 25 yıl sonra kazananın elini ayağa kaldırmak bu kadar zor mu? Gelin elimizi ayağa kaldırın biz de bu cennet vatanın ve İstanbul'un belediye başkanlığını en güzel şekilde yapalım. Çağrım budur adalet istiyorum. "

Ünal'dan İmamoğlu'na cevap geldi

 

YSK Başkanı Sadi Güven'den yeni açıklama

 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir03 Nisan 2019 13:43

    İyi herkes kafasına göre kendini bi şey ilan etsin.Kendinden eminsen neden panik yapıyorsun?.gerçekten kazandıysan mazbatanı alacaksın. Ama yolsuzluk yapıldı ise bu çirkefliği yapanlar hukuk önünde büyük ceza almalı..böyle bir durumda siz seçmenden özür dileyecek misiniz?

  • Misafir03 Nisan 2019 17:36

    Hükümet geçersiz oylar için neden katalulli yapsın? Herşey belgeli olduktan sonra.

  • Lütfü Beyaz03 Nisan 2019 15:00

    Sizce mevcut hükümet ile böyle bir yolsuzluk yapılması mümkün mü? Polis, asker, yargı, YSK herşey devletin elinde. Kendinizi kandırmayın. Adamın tepkisi katakulli ile geçersiz oyların değiştirilip sonuçların degismemesi için bence.

  • Sadi03 Nisan 2019 13:30

    Bu iş de fetönün parmağı var.Kılıçdaroğlunda böyle bir kumpası kuracak,organize edecek kapasite yok.Bu olay derinlemesine incelemeli sorumlular gözaltına alınmalı..

  • kerim Ferdi03 Nisan 2019 14:58

    Herşeyi oraya bağlıyorsunuz ya hayranım.

  • Kenan03 Nisan 2019 13:20

    Agzindan emzigi alinmis bebek gibi agliyor bu cocuk adamgibi bekleyeceksin bu hukuki bir durum sana mazbatan verilene kadar bekleyeceksin yoksa kendini guaido mu ilan edeceksin görgusuz

  • Cihad Usta03 Nisan 2019 15:02

    Neden böyle davranıyor acaba. Bunu düşündünüz mü? Hakaret en kolay yol. Yazık. Ülkede kurumlar bağımsız olsa kimse böyle davranmaz, merak etmeyin.