BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkonomiyi de bankacılığı da bilmiyor----

Ekonomiyi de bankacılığı da bilmiyor

Ekonomiyi de bankacılığı da bilmiyor
27 Temmuz 2013 - 00:06 www.finansgundem.com

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ı topa tuttu

FINANSGUNDEM.COM
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde düzenlenen Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) buluşmalarına katıldı. 
Bir konuşma yapan, ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Kemal Kılıçdaroğlu, Koç Grubu’na ait enerji şirketlerine yönelik başlatılan vergi denetimi için şu değerlendirmeyi yaptı:
“Ben uzun süre vergi denetmenliği yaptım. 12 yılda sadece 1 kez aramalı denetleme yaptık. Bunu yapmak için olağanüstü bir şey olması lazım. Tüpraş'taki olağan bir inceleme değil. Bir bakan olağan rutin dese de öyle değil, bir partinin yöneticisinin ihbarıyla aramalı vergi denetimi olmaz. Vergi denetçileri bağımsız olmalı, objektif kriterlerle çalışmalı. Maliye Bakanı bile talimat vermemeli, Tüpraş'ta yapılan aramalı vergi incelemesinin hesabını veremediler. Başbakan’ın 'hesabını verecekler' söyleminden sonra yapılan bir inceleme. Hitler döneminde 'Führer'e doğru' diye bir kavram vardı, Hitler bir şey söylerdi, arkasından harekete geçilirdi. Süreç oraya doğru gidiyor. Bununla iş dünyasına gözdağı veriliyorsa bu daha vahim, iş dünyası buna tepki göstermeli. Biz muhalefet olarak konuyu araştırıyoruz. Ama sivil toplumun tepki vermesi daha doğru olur, biz tepki verirsek bir grubun bir partiye angeje olması gibi gösteriyorlar. Vergi denetimi siyasallaşmamalı, Gelir İdaresi Kurulu özerkleştirilmeli.”
"BU ANCAK DİKTA REJİMLERİNDE OLUR"
Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bir Başbakan, ‘Yasama ve yargı benim için ayak bağıdır’ derse kıyametin kopması lazım. Biz de ‘Diktatör’ dedik. Bu yanlış mı? Hayır. 34 insanımız Uludere’de öldürüldü. Başbakan, ‘Biz bunu aydınlatacağız’ dedi. ‘Ankara'nın derin dehlizlerinde kaybolmayacak’ dedi. Kayboldu. Diktatör denildiğinde kızdığını biliyorum. O zaman ona göre davranacak. Gazetecilere, ‘Sizin boynunuzdaki tasmayı biz çıkardık’ dedi. Bunlar ancak diktatörlerin olduğu bir ülkede söylenir. Türkiye'de demokrasi tehlikededir. Yargının bağımsızlığı var mı? Yok. Medya bağımsız mı? Değil. Üniversiteler özgür mü? Değil. Bu ancak dikta rejimlerinde olur.
‘Yüzde 10 barajını biz getirmedik’ diyor. Kenan Evren rejimi getirdi. Kaldırılmasına kim karşı? Sen! ‘Kime diktatör denir?’ diye broşür hazırladık. Biz onun söylemlerine yanıt vermek istemiyoruz. Siz sorunca söylüyoruz. Bana sorarsanız ona yanıtı psikologların vermesi lazım."
"TÜRKİYE'Yİ REZİL EDİYOR"
Başbakan Erdoğan’ı, The Times gazetesindeki ilana ilişkin sözlerinden dolayı da eleştiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Oscarlı, Nobel Ödülü almış pek çok aydın, batıda hükümeti eleştirdi. Bugün ne söylüyor? 'Sözde sanatçılar' diyor. İnsaf yani. Oscar Ödülü alana 'Sözde sanatçılar' derseniz, kimse kusura bakmasın ama kendinizi değil, Türkiye'yi de rezil etmiş olursunuz. Ben bu kadar sert konuşmayıp da, ne söyleyeyim Allah aşkına, bana söyleyin.”
"KAMU-ÖZEL BANKA AYRIMI OLMAZ"
CHP lideri Kılıçdaroğlu bir soru üzerine ise Başbakan’ı eleştirirken, “Kamu, özel banka ayırımı olmaz. Şu bankadan paranızı çekin, şu bankaya yatırın demek suç. Peki savcılar niye harekete geçmiyor? Demokrasilerde harekete geçer. Kredi kartı kullanmayın diyor. Sizin seyanizde biliyoruzki kendisinin kredi kartları var. Ekonomiyi bilmiyor, bankacılığı bilmiyor” dedi. 
“Başbakan 4-4’lük aleviyim dedi. Siz ne düşünüyorsunuz” sorusuna ise CHP liderinin yanıtı şu oldu: “Ben de 4x4’lük insan olmaya çalışıyorum. Her inanca her kimliğe saygı göstermeliyiz. Türkiye'de siyaset iki şeyi çok acımasızca kullanıyor: İnanç ve etnik kimlik. Kim doğarken anne babasını seçebiliyor ki...”
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salo195727 Temmuz 2013 15:58

    Sayın Kılıçdaroğlu;aslında Başbakanın elini öpmelisin,Eğer yeni SGK kanunu çıkmasaydı sen bu ülkede barınamazdın.DUA ET.

  • kartal27 Temmuz 2013 15:51

    işinize geleni yayılıyorsunuz birdaha yorum yok artık

  • kartal27 Temmuz 2013 15:46

    editor adam utanmasa metroyu chp yaptı diyecek yayınlıyorsun biz onu eleştırıyoruz yayınlamıyorsun ha bizimkisi dogru yanlız

  • kartal27 Temmuz 2013 15:20

    hiiiişt atlada bukadar yüksekten atlama istanbulun kulorunu satanları unuttunmu sağcıymış yürüüüü

  • arda27 Temmuz 2013 09:49

    senden iyi biliyordur yeter.

  • ali27 Temmuz 2013 02:02

    dinime söven, müslüman olsa bari..

  • HİŞT HİŞT GELİYOR.27 Temmuz 2013 01:19

    Ben bir sağgörüşlü birisi olarak buseferde sayın kılıçtaroğlunu destekleyerek onların bu hükümetin başına gelmesini istiyoruz bizim ARTVİN zaten hep chp ye oyunu veriyor ama ben kendimi bildim bileli hep demirelin vede çillerin peşinden gittik ama şimdi bakıyorumda bu ülkenin başına hiçbirzaman tek başına bir SOL parti gelmedi birde onları deneyeceğiz yeterki sayınkılıçtaroğlu yapacağı işleri biz ülkenin milletine açıklamasını isteriz.bugün İST bulda yapılan taksim ,levent metro hattını bu ülkeye kim hazırları önce bunları düşünün ozaman İST bul büyük şehir belediyesi sol parti elindeydi ve onlar başlattı ben yapılan zamanındaki projelere bakarım.ondan bunda kopyaalıpta işyapmak dürüstlük değildir.

  • Mert27 Temmuz 2013 00:34

    Sen önce yürüyen merdivene binmesini öğren ekonomiyi ve bankacılığı sonra öğrenirsin...

  • KOÇAK27 Temmuz 2013 00:30

    SENİN NE KADAR BİLDİĞİNİ BİLİYORUZ. İYİCE SAÇMALADIN ANKETLERİ BOŞVERDE SEN SEÇİMLERDE NAPACAKSIN BİLMİYORUM.

  • index27 Temmuz 2013 00:30

    hasetinden çatlayacak...büyüyen, gelişen türkiyeyi göremiyor...kara propoganda ile kaos siyasetiyle bir yere geleceğini zannediyor...son anketlerde akp yüzde 53 oldu...