BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonominin yüzde 9'u Koç'tan!----

Ekonominin yüzde 9'u Koç'tan!

Ekonominin yüzde 9'u Koç'tan!
26 Ağustos 2013 - 09:43 www.finansgundem.com

Koç Holding Üst Yöneticisi Turgay Durak, son dönemdeki eleştirilere rakamlarla yanıt verdi

Koç Holding Üst Yöneticisi Turgay Durak, “Bizden Haberler” adlı topluluk dergisinin son sayısında Koç’un Türkiye ekonomisindeki gücünü ve konumunu somut rakamlarla açıklayıp yorumladı. Gezi olayları sırasında Divan Oteli’ni göstericilere açtığı gerekçesiyle Başbakan Erdoğan’ın eleştirilerine maruz kalan, ardından da Tüpraş ve enerji şirketleri için soruşturma başlatılan Koç Topluluğu, konumunu Durak’ın başyazıyla dile getirdi.
İHRACATIN YÜZDE 10'U
Durak, kaleme aldığı başyazısında kurucuları Vehbi Koç’un ilkelerine bağlılığı dile getirdi ve holdingin rakamlarını açıkladı. Ülkenin toplam gayri safi milli hasılasının (GSMH) yüzde 9’unu, toplam ihracatın yüzde 10’unu, devletin toplam vergi gelirlerinin yüzde 9,4’ünü temsil ettiğini belirtti.
İSO 500’DE BİRİNCİ
İSO 500’ün ilk 10 şirketinde birinci Tüpraş’ın yanında 2’nci Ford, 4’üncü Arçelik, 6’ncı Tofaş, 10’uncu olan Aygaz’la birlikte Koç’un 5 şirketinin listede yer aldığını da vurgulayan Durak, şunları söyledi: “87 yıldır sürekli gelişen topluluğumuz, bu başarılarla bir kez daha gururlandı. Bu gururu bizlere yaşatan şirketlerimize ve çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”
ÜLKEYLE SINIRLI DEĞİL
Üst Yönetici Turgay Durak, rakamları sergiledikten sonra Koç Topluluğu olarak büyümenin ve gelişmenin sadece ülkeyle sınırlı kalmayacağını bildiklerini de vurguladı ve şöyle devam etti: “Uzun vadeli bakış açımızla, farklı sektörlerdeki şirketlerimizle hem ülkemizde hem uluslararası alanda faaliyetlerimizde üstün iş ahlakı ve dürüst çalışma ilkelerimizden taviz vermiyoruz.” Durak, Cumhuriyet’in 100’üncü yılına alınan yolda Koç olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için de var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.Turgay Durak, özel sektörün Ar-Ge harcaması içindeki paylarının yüzde 10’a yakın olduğunu ifade etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İlker26 Ağustos 2013 11:17

    Koç grubunun Gezi eylemlerinde halkına destek çıkması Hükumet tarafından iyi karşılanmadı ve hemen maliyeciler kapıya dayandı ancak halkının yanında olan koç sorunsuz ve alnının akıyla geçti.