BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEkonominin kalbi Bakü'de atıyor----

Ekonominin kalbi Bakü'de atıyor

Ekonominin kalbi Bakü'de atıyor
08 Nisan 2013 - 17:13 www.finansgundem.com

Dünya Ekonomik Forumu Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenleniyor.

Bakü'de yapılan Dünya Ekonomik Forumu, Orta Asya ve Güney Kafkasya’nın geleceği ve stratejik diyalog ismini taşıyan oturumla başladı.
Oturumda söz alan Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanı Taner Yıldız, Türkiye’nin Uzakdoğu ile Avrupa, tüketim merkeziyle üretim merkezleri arasında bir köprü olduğunu vurguladı.
Orta Asya ve Güney Kafkasya’nın tanınmış işadamları, siyasetçi ve diplomatları Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de buluştu. Forum, Orta Asya ve Güney Kafkasya’nın geleceği ve stratejik diyalog konulu oturumla başladı.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kazakistan ve Kırgızistan devlet başkan yardımcıları oturumda konuşma yaptı.
Taner Yıldız, ekonomilerin globalleştiğine, ülke politikalarınınsa ulusallaştığına vurgu yaptı. Bakan Yıldız, buna rağmen Türkiye’nin Azerbaycan’la TANAP, Rusya ile Güney Akım projelerini gerçekleştirdiğini söyledi.
Yıldız, bu durumu Türkiye’nin bölgede güttüğü başarılı politikalara bağladı.
Suriye sorununa da değinen Yıldız,  orada yaşananları desteklemediklerini söyledi. Taner Yıldız, “Biz yine de istenildiği taktirde Suriye’ye elektrik vermeye hazırız” dedi.
"AVRUPA İLE UZAKDOĞU ARASINDA KÖPRÜ KONUMUNDAYIZ"
Türkiye’nin Avrupa ile Uzakdoğu, üretim merkeziyle tüketim merkezi arasında bir köprü olduğunu ifade eden Yıldız, Bakü-Tiflis-Kars demir yolu projesiyle Pekin’i Londra’ya bağlamayı hedeflediklerini belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)