BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonomik belirsizlik devam ediyor!----

Ekonomik belirsizlik devam ediyor!

Ekonomik belirsizlik devam ediyor!
19 Ağustos 2014 - 07:40 www.finansgundem.com

Avustralya Merkez Bankası (RBS), ekonomik görünümünün belirsizliğini sürdürmesinden dolayı faiz oranlarını aynı seviyede tutacaklarını açıkladı

Avustralya Merkez Bankası (RBS), ülkenin ekonomik görünümünün belirsizliğini sürdürmesinden dolayı faiz oranlarında bir değişiklik yapmadıklarını açıkladı.

RBS’nin 5 Ağustos’ta gerçekleştirilen toplantısının bu gün yayınlanan tutanaklarında politika yapıcılar, büyüme tahmini etrafındaki kayba değer belirsizliğin altını çizdiler ve beklentilere yönelik risklerin gözden geçirilmesinin önemini vurguladılar. RBS, faiz oranını değiştirmeyerek rekor düşük seviye olan yüzde 2.5’te tutmayı kararlaştırdı. Tutanakta, “Yurtiçi hasıla büyümesinin Haziran çeyreğinde daha yavaş bir hızda ilerlediği görüldü” ifadesi kullanıldı.

RBS Başkanı Glenn Stevens, madencilik yatırımlarındaki düşüşü dengelemek amacıyla yurtiçindeki talebi canlandırmayı hedefliyor. Ancak ülke para biriminin yükselmesi ile bu çabaları engellenmiş görünüyor. Ülkede işsizlik oranını Temmuz ayında 12 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından RBS büyüme ve enflasyon beklentilerini düşürdü, maaş artışları duraksadı. Piyasa fiyatlandırması ise ekonomik verilerin ardından para politikasında daha fazla genişlemeye gidilmesi olasılığının arttığını gösteriyor.

Sidney merkezli JPMorgan Chase & Co. ekonomistlerinden Tom Kennedy, “Belirsizliğin artığı bir ortam olduğunu görüyoruz. Büyüme, üç dört çeyrek dönem önce beklenenden daha zayıf ilerliyor ve görünüm ile ilgili belirsizlik hala sürüyor. Ekonomiye teşvik sağlamak zorunda kalıp kalmayacaklarına yönelik bilgilendirme gelecektir” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)