BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkonomide dönüşüm ve reform zamanı----

Ekonomide dönüşüm ve reform zamanı

Ekonomide dönüşüm ve reform zamanı
18 Nisan 2017 - 07:17 www.finansgundem.com

Referandumun ardından iki başbakan yardımcısından ekonomi alanında önemli mesajlar geldi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bloomerg HT’de katıldığı programda, zor bir dönemin arkada bırakıldığını belirterek, “En kötüsü geride kaldı. Şimdi referandum belirsizliği de Türkiye’nin uzun vadeli hükümet yönetim sistemine ilişkin kaygıları da ortadan kalktı. Türkiye artık istikrar bekliyor. İstikrar reformlarla desteklenirse kalıcı güçlü refah artışını getirecek” dedi. Türkiye’nin ekonomide atması gereken adımlar için 5-6 eksen bulunduğunu kaydeden Şimşek şöyle konuştu: “Çok geniş kapsamlı dönüşüm gerekiyor. Bu dönüşümde endüstri, sektörel ve mikro düzeylerde reformların ve dönüşüm programlarının devreye girecek. Fiyat istikrarı hükümetin en önemli önceliklerinden biri. Geçen fonların fonunu başlattık, onu daha da genişletebiliriz. Varlık Fonu daha güçlü bir şekilde gelecek vadeden şirketlere destekleyici olabilir. Kalkınma Bankası’na ilişkin yeniden yapılandırma yeni bir gündem maddesi. Bunun gibi birçok konu var. Bunların hiçbiri tek başına sihirli değil, bir ekosistemden bahsediyoruz.”

KURALLARI FARKLI

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise A Haber’de halk oylamasının ardından piyasaların da hızlı şekilde normalleştiğine dikkati çekerek, kısa vadede olumlu yansımaların devam edeceğini söyledi. Hükümet olarak herhangi bir kur hedeflerinin bulunmadığını belirten Canikli, “Bunu ancak piyasa belirleyebilir, kimse de bilemez. Piyasalarda nispi bir sakinlik söz konusudur. Bu sağlanmıştır, önemli olan da budur zaten. Aşırı dalgalanma her zaman piyasalar için risktir, belirsizlikleri arttırır” dedi.

AB İLE TİCARETİ GELİŞTİRMELİYİZ

HEM Şimşek hem Canikli, Avrupa Birliği (AB) ile ilişkiler konusunda da mesajlar verdi. Şimşek, AB’nin bütün siyasi münazaralar bir kenara bırakıldığında Türkiye’nin en önemli ticaret ortağı olduğunu belirterek, Türkiye’ye gelen doğrudan yatırımların yüzde 75’inin, Türk şirketlerine ve bankalarına sağlanan finansmanın üçte ikisinden fazlasının, turistlerin üçte ikisinin AB’den geldiğine dikkati çekti. Pragmatik bir şekilde, siyasi münazaralar bir kenara bırakıldığında AB ile ticari ilişkileri başlı başına canlı tutmak ve geliştirmenin hem Türkiye hem de Avrupa’nın menfaatine olduğunu ifade eden Şimşek, Gümrük Birliği’nin güncellenmesinin Türkiye için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Canikli ise “Avrupa, bizim en büyük ekonomik ortaklarımızdan biridir. Bu ticaretten her iki taraf da çıkar sağlıyor. İki tarafın menfaatini yükseltecek şekilde ilişkilerimiz devam edecektir” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)