BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEkonomi ve şirketlere olan güven borsayı rekordan rekora taşıyor----

Ekonomi ve şirketlere olan güven borsayı rekordan rekora taşıyor

Ekonomi ve şirketlere olan güven borsayı rekordan rekora taşıyor
11 Eylül 2022 - 12:40 www.finansgundem.com

Uzun süreli sakin izlenimden sonra başta banka hisseleri olmak üzere gerçekleşen rallide BIST 100 endeksinde rekorlara ve kritik direnç geçişlerine sürekli yenileri ekleniyor. Bakan Nebati, Twitter'dan konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Sermaye piyasalarımız her geçen gün güven tazeliyor, geleceğe güvenle bakıyor. Borsamız haftayı dolar bazında 17 yılın en güçlü rallisi ile geride bıraktı, 3.521,38 puan ile haftayı sonlandırdı" dedi.

BIST 100'DE direnç 3.500'Ü aştı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 18 Temmuz'da başlayan rallide 3.500 seviyesi de geride kalırken, dolar bazlı bakıldığında üst üste sekizinci haftada da yükseliş eğilimini sürdürüyor.

2005'ten bu yana en güçlü ralli

BIST 100 endeksi dolar bazında üst üste 8 haftadır değer kazanırken, söz konusu performans, haftalık değerlendirmede Temmuz 2005'ten bu yana görülen aralıksız en güçlü ralliye işaret ediyor.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı Twitter'dan Borsa İstanbul ve sermaye piyasaları hakkında dikkat çeken açıklamalar yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati şu ifadeleri kullandı:

Dolar bazında ise son 17 yılın en güçlüsü

Sermaye piyasalarımız her geçen gün güven tazeliyor, geleceğe güvenle bakıyor. Borsamız haftayı dolar bazında 17 yılın en güçlü rallisi ile geride bıraktı, 3.521,38 puan ile haftayı sonlandırdı.

Bir yıllık kazanç yüzde 140'ın üzerinde

BIST 100 endeksi, 1 yıllık süreçte yüzde 142 yükseliş kaydetti. Bu yükseliş, Borsamıza ve şirketlerimize duyulan güvenin en açık göstergesidir.

Borsada Mehmet Akdere rüzgârı

Borsa rallilerinde erken davranmak ne kadar doğru?

Bu hafta en çok borsa kazandırdı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Musaddık11 Eylül 2022 15:14

    Yazın buraya ekonomisi liyakatı olmayan enflansyonu rekorlar kıran bir ülkenin ne borsası olur nede piyasalara olan güveni suni sahte borsanın gidişatının sonu batık hüsran apaçık ortada kazananın asla olmadığı