BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBorsada Mehmet Akdere rüzgârı----

Borsada Mehmet Akdere rüzgârı

Borsada Mehmet Akdere rüzgârı
26 Ağustos 2022 - 10:17 www.finansgundem.com

Faizlerin indirildiği gün dolarda hareket beklenirken banka hisselerini tavan yapan Mehmet Akdere algıyı değiştirdi. O gün başlayan pozitif hava endeksi ve banka hisselerini zirveden zirveye taşıdı.

Borsa İstanbul her gün yeni bir zirve yapıyor. 14 Temmuz tarihinde 2382 puandan kapanan endeks 3 bin puanı geçerek tarihi zirvesine ulaştı. Endeksin her gün yeni bir rekor kırmasında Mehmet Akdere’nin katkısı büyük! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), 18 Ağustos’ta 9 ay sonra ilk kez faiz indirimine gitmesi ve politika faizini yüzde 13’e çekmesi bir anda gözlerin döviz kurlarına çevrilmesine neden oldu. Herkes kurlarda yukarı bir hareket beklerken bazı banka hisselerini tavan yapan Mehmet Akdere bu algıyı kırdı. Lokomotif hisseleri olduğu için borsa tarihinde nadir dönemlerde tavan olan banka hisseleri son günlerde neredeyse hemen hemen her gün tavan oluyor. Garanti Bankası ile başlayan süreç tüm sektöre yayılmış durumda.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Borsa tarihi zirvesinde

Bankaların yükselişi son bir ayda yüzde 40'ı aştı

Borsa güne yükselişle başladı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)