BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiEkonomi çok hızlı toparlandı!----

Ekonomi çok hızlı toparlandı!

Ekonomi çok hızlı toparlandı!
17 Ağustos 2016 - 10:38 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci darbe girişimi sonrası ekonominin hızlı şekilde toparlandığını belirttİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci katıldığı canlı yayında ekonomiye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Zeybekci "Başka ülkelerde olsa ekonomi darmadağın olurdu ama Türkiye ekonomisi çok hızlı şekilde toparlandı." dedi. Zeybekci darbe girişiminin borsaya göreceli zararı olmayacağını, borsanın toparlanarak yoluna devam edeceğini, kurun da 2.90'lara doğru yaklaştığını hatırlatarak "Kurun kendini telafi ettiğini göreceğiz ama kurdaki dalgalanmanın enflasyona cüzi de olsa enflasyona katkısı olmuş olabilir" dedi.

"KENDİMİZİ ANLATMAKTA ZORLANIYORUZ"

Yaşananları yurtdışında anlatmaya zorlandıklarını söyleyen Zeybekci "Kendimizi dünyaya anlatmakta biraz sıkıntı yaşadığımız doğrudur. Bu darbe girişimi öncesinde herşeyin öngörülebilir olduğu, yatırım ortamının gayet iyi olduğu bir Türkiye varken, ertesi gün herşeyin darmadağın olduğu bir Türkiye olma riskine sahip bir ülke görüntüsü verdi. Bu durumu Türkiye'de yatırımı olan dostlarımıza anlattırıyoruz" yorumunu yaptı.

Darbe girişiminin ekonomiye etkilerini değerlendiren Zeybekci "darbenin reel sektör anlamında, şirketlere zararı oldu...Yurtdışından gelen bazı siparişler kısa dönemli de olsa kaydırılmış olabilir. Ancak Ağustos, Eylül, Ekim ayı ihracat rakamlarında endişeye mahal verecek sonucun ortaya çıkacağını zannetmiyorum, sonbaharda ihracatta iyileşme göreceğiz" dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)