BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEkmeğe yeni zam teklifi geliyor----

Ekmeğe yeni zam teklifi geliyor

Ekmeğe yeni zam teklifi geliyor
03 Ekim 2018 - 11:04 www.finansgundem.com

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, 10 gün içinde esnafı mağdur etmeyecek yeni bir fiyat teklifi sunacaklarını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı’nın Ankara’da ekmek zammını onaylamamasının ardından fırıncıların zam ısrarı devam ediyor. Ekmekte fiyatın 1.25 liraya yükseltilmesi teklifinin geri çekilmesinin ardından yeni fiyat belirlemek hazırlıklar yapılıyor. Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, 10 gün içinde esnafı mağdur etmeyecek yeni bir fiyat teklifi sunacaklarını açıkladı.

Ankara Valisi Ercan Topaca’nın başkanlığında dün yapılan toplantıya katılan Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, yılbaşına göre bile girdilerde yüzde 50 ila yüzde 100’lük artış yaşandığını söyledi. Bakanlığın un ihracatını sınırlamasının sadece un fiyatını 140 liraya gitmekten kurtardığını, oysa 70 liralık unun 115 liraya çıktığını söyleyen Balcı, zincir marketlere verilen ekmekte kar marjının yüzde 15 ile sınırlandırılmasının Türkiye genelinde fırıncıları rahatlatan bir unsur olmadığını belirtti. Balcı, ekmek fiyatını belirleme yetkisinin esnaf ve sanatkarlar odaları birliğinde olduğunu savunarak “Zam yürürlüğe girmezse fırınlar kapanır, ekmek üretimi zora girer. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’dan da randevu istedik” diye konuştu

Y

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekmek adamları 03 Ekim 2018 11:18

    dibine kadar yapın herkes yapıyor devlet yapıyor siz niye yapmayasanızki adamlarda zihniyete bak ekmeğe zam yapılmazmış ekmek fakirin temel yiyeceğiymiş doğru söylüyorlar kendileri okadar çok şey yiyorlar ki ekmeğe sıra gelmiyor fakir ne yapsın ekmek yesin yarın ekmekte yiyemezsek bu zihniyet pasta yesinler demeye çok yakınlar herkes yaptığını çeker normal görüyorum bu hali millet istedi Allah ta verdi :) :)