BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEğitim ile sanayi işbirliğinde buluştu----

Eğitim ile sanayi işbirliğinde buluştu

Eğitim ile sanayi işbirliğinde buluştu
27 Şubat 2019 - 09:03 www.finansgundem.com

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, mesleki eğitimde işbirliğine vardı. 81 ildeki 81 meslek lisesinde yürütülecek projeyle öğrencilerin iş hayatına uyumu sağlanacak.

İş dünyası, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan mesleki eğitim seferberliğine tam destek verdi. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı.Proje kapsamında meslek liseliyi üretimin merkezine koyacak çok sayıda adım atılacak.

Kamu ve özel sektör işbirliğiyle meslek liseliler iş garantili bir eğitim öğretim sürecinde, geleceğin ihtiyaçlarına göre ortak hazırlanmış ders müfredatlarıyla tam donanımla mezun edilecekler. Böylece öğrenciler bilimi, tekniği ve pratiği öğrenerek, mezun olduğunda derhal iş hayatına entegre olabilecek.

ÖĞRENCİLERE ATÖLYE VE STAJ İMKANI

Proje ile meslek liselileri TOBB ve oda-borsaların koordinasyonuyla, genişletilmiş staj ve uygulamalı eğitim imkanlarıyla ortak eğitim modelinin avantajlarından da faydalanacak. TOBB, oda ve borsalar tarafından okullarda “AR-GE ve Tasarım-Beceri Atölyeleri” kurulacak. Başarılı öğrencilere burs verilecek. Öğrencilere, TOBB’a bağlı oda ve borsalara üye işyerlerinde staj ve iş imkânı sağlanacak. Okul yöneticilerine ve öğretmenlere eğitim verilecek. İllerde MEB teşkilatı ve TOBB’a bağlı oda/borsalar tarafından Protokol Yürütme Kurulu (PYK) oluşturulacak.

81 ilde 81 liseyi kapsıyor

İşbirliği töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Tüm bu çalışmaları yaparken mesleki ve teknik eğitimde yeni bir dönemin başladığını ve bu dönemin sektörle iç içe bir dönem olduğunu, ortak bir yönetim anlayışının söz konusu olduğunu, buna bağlı olarak da okullarımızda üretimin aslında bir öğrenme yöntemi olduğunun vurgulandığını rahatlıkla söyleyebiliriz” diye konuştu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacı ve eğitim sisteminin bu konudaki yetersizliğine işaret ederek, “Türkiye’de bir ilk başlıyor. Piyasada talep gören niteliklere göre hazırlanan, yeni ve dinamik bir mesleki eğitim modeline geçiyoruz. Bu kapsamda 81 ilde 81 meslek lisesi, protokol kapsamına alınıyor” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)