BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEfsane yatırımcıya Bill Gates fırçası!----

Efsane yatırımcıya Bill Gates fırçası!

Efsane yatırımcıya Bill Gates fırçası!
08 Mayıs 2023 - 18:14 www.finansgundem.com

Wall Street efsanesi Warren Buffett, Bill Gates ile olan yakın ilişkileri nedeniyle muhalif hissedarlar tarafından adeta azarlandı. Hissedarlar Gates’in sapık milyarder Jeffrey Epstein ile olan bağlantılarını hatırlatıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Günümüzün kurumsal kültür savaşlarından efsane yatırımcı Warren Buffett dahi kurtulamıyor. Berkshire Hathaway’in yıllık hissedar toplantısının ardından muhafazakar kimliğiyle bilinen önde gelen bir hissedar grubu Buffett’ın Bill Gates ile olan yakın ilişkileri nedeniyle görevinden alınmasını istedi. Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre hissedarların Bill Gates üzerinden Buffett’a cephe almasının sebebi ise, Gates’in hayır işleriyle tartışmaların odağında bulunması.

Söz konusu muhalif girişim Berkshire hissedarları tarafından ciddi bir destek almadı. Ancak Bloomberg’ün haberinde göre iş zekâsı sayesinde dünya çapında adını duyuran ve çoğu kişi tarafından dünyanın en başarılı yatırımcısı olarak gösterilen Buffett’a yönelik bile bu tür bir eleştirinin gelmesi, ABD’nin kutuplaşan siyasi tartışmalarının ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Hissedar grubu “National Legal and Policy Center” (Ulusal Hukuk ve Politika Merkezi) tarafından yapılan şikayet, neredeyse Buffett ile eşanlamlı hale gelen Berkshire için nadir görülebilir nitelikte. Bununla birlikte Buffett’ın 92 yaşına basmasının ardından şirketin devamlılığı için bir miras planı ortaya koyması gerektiği yönündeki baskılar artıyor. Ancak efsanevi yatırımcı Omaha’daki holding merkezinde gerçekleştirilen hissedar oylaması sonucunda CEO’luk görevini garanti altına aldı.

Muhalif hissedar grubu Buffett’ın Bill ve Melinda Gates Vakfı’na uzun süredir devam ettirdiği finansal desteğin altını çizdi. Dünyanın en büyük yardım kuruluşlarından biri olan vakıf sağlık, eğitim ve cinsiyet eşitliğine odaklanıyor. Eleştirilerse vakfın çok fazla güce sahip olduğunu ve hesap verebilirliğin olmadığını belirtiyor. Hissedar grubu ayrıca Bill Gates’in sapık finansçı, fuhuş ve insan ticareti suçlusu Jeffrey Epstein ile olan ilişkisinin de altını çizdi.

Hissedarlar Buffett’ın Berkshire ile çok fazla özdeşleştiğini, kutuplaştırıcı konularda verdiği desteğin farklı görüşlere sahip müşterileri, yatırımcıları veya ortakları yabancılaştırabileceği konusunda uyardı.

Hissedar grubunun başkanı Peter Flaherty, Buffett için Muhalif hissedar grubu Buffett’ın Bill ve Melinda Gates Vakfı’na uzun süredir devam ettirdiği finansal desteğin altını çizdi. Dünyanın en büyük yardım kuruluşlarından biri olan vakıf sağlık, eğitim ve cinsiyet eşitliğine odaklanıyor. Eleştirilerse vakfın çok fazla güce sahip olduğunu ve hesap verebilirliğin olmadığını belirtiyor. Hissedar grubu ayrıca Bill Gates’in sapık finansçı, fuhuş ve insan ticareti suçlusu Jeffrey Epstein ile olan ilişkisinin de altını çizdi.dedi.

Bloomberg haberine göre Berkshire sözcüsü yorum talebine cevap vermedi. Bilanço raporlarında ise şirket Buffett’ın muhalif baskılara karşı çıkabilecek %31,5’lik hissedar payına dikkat çekildi.

Raporda, “Yönetim kurulu, Bay Buffett'ın Berkshire'ın CEO'su olduğu sürece hem yönetim kurulu başkanı ve hem de Berkshire'ın CEO'su olarak devam etmesi gerektiğine inanmaktadır. Bununla birlikte, geçmişte Bay Buffett tarafından birçok kez belirtildiği gibi, Bay Buffett artık Berkshire'ın CEO'su olmadığında, yönetim kurulu başkanı olarak yönetim dışından direktör atanmalıdır” denildi.

ABD’nin en büyük emeklilik platformlarından olan Kaliforniya Kamu Çalışanları Emeklilik Sistemi (Calpers) de dahil olmak üzere hissedarların %11’ine yakını Berkshire’da aynı kişinin hem CEO hem de yönetim kurulu başkanı olmasından rahatsız. Ancak hissedarların bu rahatsızlığı Buffett’ın Gates ile olan yakın ilişkilerinden kaynaklanmıyor.

Calpers ve diğer yatırımcılar başkanlık ve CEO’luk pozisyonlarının aynı kişide toplanmasının Amerikan kurumsal şirketler modellerinde şirketleri zayıflattığını savunuyor.

Muhalif hissedar grubunun önerisinde çekimser oy veren Calpers’ten yapılan açıklamada, “Berkshire Hathaway’in Bay Buffett’ın yalnızca CEO olarak çalışmalarına odaklandığı bir durumda en iyi şekilde hizmet vereceğine inanıyoruz ve bunu geçmişte de birçok kez söyledik. Şirketin liderlerinin CEO ve yönetim kurulu başkanlarının rollerini gelecekte ayrı olmasını beklediklerini açıkça belirtmesinden dolayı şu anda hissedarlar için önemli olan diğer konulara odaklanıyoruz” denildi.

Zengin olmak için yapmanız gereken 10 fedakarlık

 

Warren Buffett: Elektrikli araç üreticilerine yatırım yapmaktan çekiniyorum

 

Sapık milyarderin 'Günah evi': Temizlik görevlisi iğrenç detayları anlattı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)