BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEceline ayaklarıyla gitmiş!----

Eceline ayaklarıyla gitmiş!

Eceline ayaklarıyla gitmiş!
06 Eylül 2013 - 14:55 www.finansgundem.com

Çarşaf giymeyi reddettiği için Taliban tarafından kırbaçlanıp hapse mahkum olunca Hindistan'a kaçan ünlü yazar, Afganistan'da vahşice öldürüldü

Taliban baskısı altında yaşadığı günleri anlattığı kitapla tanınan Hintli kadın yazar Sushmita Banerjee, Afganistan'da öldürüldü. Banerjee'nin vücudunda 20 kurşun tespit edildi. Cinayetin arkasında Taliban'ın olmasından şüpheleniliyor.
Kaleme aldığı Taliban baskısı altındaki anılarıyla tanınan Hintli kadın yazar Sushmita Banerjee, Afganistan'da öldürüldü. 49 yaşındaki yazarın cesedi, Afganistan'ın güneydeki Paktika bölgesinde kaldığı evin yakınında bir medresenin bahçesinde bulundu. Vücudunda 20 kurşun tespit edildi.
Afgan yetkililer, cinayetin arkasında Taliban olduğunu düşünüyor. Kitap yayımcısı arkadaşı da yazarın tehdit aldığını belirtti.
Banerjee'nin kitap yayımcısı arkadaşı, "Ölüm haberini aldığımda şoke oldum. Ancak sürekli tehdit aldığı Afganistan'a neden gittiğini hala anlayamıyorum" dedi.
TALİBAN KIRBAÇLAMIŞTI
Bir Afgan işadamıyla evlenen Banerjee bu ülkede yaşama başlamış, çarşaf giymeyi reddedince önce kırbaçlanmış, daha sonra da Taliban hükümeti tarafından ölüm cezasına çarptırılmıştı.
Mahkumiyet sonrası Hintli yazar Sushmita Banerjee, Hindistan'a kaçmayı başarmıştı. Ünlü yazar, Afganistan'dan kaçış macerasını anlattığı romanla Hindistan'da çok satanlar listesine girmiş, hatta 2003'te kitabın Bollywood yapımı bir filmi de çekilmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)