BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB'den İtalyan bankalara çağrı----

ECB'den İtalyan bankalara çağrı

ECB'den İtalyan bankalara çağrı
15 Ocak 2019 - 10:51 www.finansgundem.com

Batma riski ile karşı karşıya olan İtalya'nın en büyük 10. bankası Banca Carige yönetimine kayyum atayan Avrupa Merkez Bankası, İtalyan bankalarından sorunlu krediler için daha fazla para ayırmalarını istedi

Avrupa Merkez Bankası, İtalyan bankalarından sorunlu krediler için önümüzdeki 7 yılda daha fazla para ayırmalarını istedi.

Il Sole 24 Ore gazetesinin haberine göre ECB, İtalyan bankalarından 2026 yılına kadar sorunlu krediler için yüzde 100 oranında karşılık ayırmalarını talep etti.

Habere göre, İtalyan bankaları nedenleri ECB'ye anlatabildikleri takdirde bu talebe tam olarak uymaktan kaçınabilecekler.

İtalya'nın en büyük 10. bankası konumundaki Banca Carige'nin isteği üzerine İtalya düzenleyici kuruluşu Consob tarafından işlemlerinin durdurulmasının ardından, Avrupa Merkez Bankası (ECB) 2 Ocak'ta bankanın yönetim kurulunu azlederek, üç geçici yönetici ve bir gözetim komitesi atamıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)