BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB'den faiz indirimi beklentisi----

ECB'den faiz indirimi beklentisi

ECB'den faiz indirimi beklentisi
07 Aralık 2023 - 08:03 www.finansgundem.com

Ekonomistler, ECB'nin 2024 Temmuz toplantısından önce en az bir faiz indirimi yapmış olacağına inanıyorlar

Ekonomistler, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz oranlarını önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde indireceğine inanıyorlar.

Reuters'ın 1-6 Aralık tarihleri arasında yaptığı ankete katılan 90 ekonomistin tamamı, ECB'nin 14 Aralık'taki yılın son kararından sonra mevduat faizinin 2023'ü şu anki rekor seviyesi olan %4,00'te tamamlayacağını öngördüler.

Ekonomistlerin yaklaşık %57'si - 90 kişiden 51'i - ECB Yönetim Konseyi Temmuz ayında toplanmadan önce en az bir faiz indirimi öngörüyor.

Bu oran, Kasım ayında yapılan ve yaklaşık %55'lik bir çoğunluğun Faiz oranlarının en azından 24 ortasına kadar mevcut seviyelerde kalmasını beklediği ankete göre değişti.

Ortalamalar, piyasaların şu anda beklediğinden önemli ölçüde daha az olarak, gelecek yılın 2. çeyreğinden itibaren her çeyrekte 25 baz puanlık bir indirim gösterdi.

Rabobank'ın kıdemli makro stratejisti Bas van Geffen, "Önümüzdeki yıl için bazı faiz indirimlerini kaleme aldık ancak piyasaların şu anda fiyatladığı kadar erken ya da sert değil. Şu anda hala Eylül ayını baz senaryo olarak alıyorum, ancak bunun yerine Haziran veya Temmuz'da gidebileceklerine dair riskler görüyorum. Bence bu gerçekten bir enflasyon hikayesi. Eğer dezenflasyon biraz daha hızlı olursa, o zaman 2. çeyreğin sonu olabilir, ancak Mart ayının oldukça uzak olduğunu düşünüyorum" dedi.

ECB’den bankalara iklim uyarısı: Göründüğünüz gibi değilsiniz

 

Schnabel: ECB faiz artırımını masadan kaldırabilir

 

ECB üyesi Nagel: Faiz artırımlarının sona ermesi şart değil

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)