BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB'den ekonomide dijitalleşmeye destek----

ECB'den ekonomide dijitalleşmeye destek

ECB'den ekonomide dijitalleşmeye destek
20 Kasım 2020 - 17:04 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, ECB'nin ekonominin dijitalleşmesini destekleyip, kolaylaştırması gerektiğini vurguladı.

Lagarde, yaptığı açıklamada, ekonomideki dijitalleşmenin, Kovid-19 pandemisi sonrasında, gelecekte "büyümeyi sürdürmek" ve "işleri azaltmak yerine, işleri dönüştürmek" için temel faktörlerden biri olduğunun altını çizdi.

Lagarde, ekonominin dijitalleşmesini desteklemenin aynı zamanda, iş yaratabilecek yeni üretim yöntemlerini bulmak ve her işçinin bu işlerde çalışmak için gereken becerileri edinme fırsatına sahip olmasını sağlamak anlamına geldiğini vurguladı ve ekledi:

Ortaya çıkacak yeni modellere hızla uyum sağlamak için tedarik koşullarını oluşturmamız gerekiyor. Bu, deneyi ve yeniliği ödüllendiren ve başarısızlığı tolere eden bir ortam oluşturmak anlamına gelir.

Ekonominin dijitalleşmesinin, daha az kaynak-yoğun ekonomi anlamına geldiğini ve karbon emisyonlarının daha kısa sürede azaltılabileceğini de vurgulayan Lagarde, Kovid-19 kaynaklı kriz ile mücadelede kullanılan kaynakların yüzde 20'sinin dijital projeler için harcanacağını ekledi.

İngiltere'yle AB arasındaki müzakerelerde ilerleme kaydedildi

Elvan, Merkez'in kararını değerlendirdi

Banka şubelerinin geleceği nasıl olacak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)