BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB'den bankalara uyarı: İflas riski artıyor----

ECB'den bankalara uyarı: İflas riski artıyor

ECB'den bankalara uyarı: İflas riski artıyor
30 Mayıs 2013 - 14:31 www.finansgundem.com

ECB Euro Bölgesi'ndeki sorunlu kredilerin yeni bir bankacılık krizine yol açabileceği uyarısında bulundu.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) bankaları yeni bir krize karşı uyardı.
Avrupa Merkez Bankası’ndan(ECB) yapılan uyarıda euro bölgesi ekonomisinde artan borç ve problemli krediler nedeniyle bankaların risk altında olduğuna dikkat çekildi.
Bankacılık krizi riskinin yükselişe geçtiğine vurgu yapan ECB uzayan resesyonun pek çok kredi sahibini zora soktuğunu bunun da bankaları olumsuz etkilediğini belirtti.  ECB başkan yardımlarından Vitor Constancio’nun değerlendirmesinde 2013’ün bankalar için iyi bir yıl olmadığına vurgu yapılırken, bankalarda batma riskinin arttığı uyarısı yapıldı.
Constancio spesifik olarak ülke ismi vermezken, yüksek işsizlik ve konut fiyatlarında düşüş  yaşayan ülkelerin risk altında olduğunu belirtti. 2008 krizinde zararlardan tam olarak kurtulamamış bankaların yeniden yük altına girdiğine dikkat çekildi.
Belirtilen özelliklere bakıldığında ilk akla gelen ülkeler İtalya, İspanya, Yunanistan ve Portekiz olurken Almanya gibi güçlü ekonomilerin bankalarının da kötü krediler nedeniyle risk altında olduğu kaydedildi.
Avrupa finans dünyasının her altı ayda bir nabzını yoklayan ECB, son hazırladığı 128 sayfalık raporda, artan endişeler büyük yer buldu.  Bankaların sermaye zayıflıkları altı çizilen bir diğer önemli nokta oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)