BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkECB yeni bir uzun vadeli program başlatacak----

ECB yeni bir uzun vadeli program başlatacak

ECB yeni bir uzun vadeli program başlatacak
30 Nisan 2020 - 17:06 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, bankanın Nisan toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, bankanın Nisan ayı politika toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

"Yeni bir uzun vadeli pandemi refinansman programına karar verdik." diyen ECB Başkanı, korona virüs önlemlerinin ekonomileri baskıladığını belirtti ve toparlanmanın hızının belirsiz olduğunu söyledi. Euro Bölgesi'nde bu yıl yaşanacak ekonomik daralmanın yüzde 5 ile yüzde 12 arasında değişeceğini söyleyen Lagarde, bankanın aldığı önlemlerin likidite koşullarını destekleyeceğinin altını çizdi.

"TLTRO 3 programının faiz oranlarını düşürmeye kadar verdik." diyen ECB Başkanı, yeni bir uzun vadeli pandemi refinansman programına karar verdiklerini açıklayarak PELTRO'ların Mayıs ayında başlayacağını duyurdu. TLTRO VE PELTRO'lar ile ilgili detayların bugün paylaşılacağını söyleyen Lagarde, varlık alımlarının esnek bir şekilde uygulanmaya devam edeceğini ifade etti. Lagarde, "Vadesi gelmiş menkul kıymetlere yatırım yapmayı düşünüyoruz." dedi.

ECB Başkanı, bankanın yetkisi dahilindeki her aracı kullanmaya hazır olduğunu vurgulayarak, "Kurul, enflasyon hedefi doğrultusunda tüm araçlarını kullanabilir." dedi. 2020'nin ilk çeyreğinde yaşanan yüzde 3.8'lik daralmanın alınan önlemlerin önemini yansıttığını dile getiren ECB Başkanı, salgının ikinci çeyrekteki etkisinin daha ağır olacağını belirtti. ECB'nin negatif senaryosu ikinci çeyrekte yüzde 15'lik daralmayı işaret ediyor.

Tüketiciler ve şirketler için kredi koşullarının sıkılaştığını söyleyen Lagarde, "Kurul zamanlı mali çaba gösterilmesi konusunda çağrıda bulunuyor." dedi. ECB'nin Avrupa Birliği'nin (AB) bir fon oluşturma çabalarını memnuniyetle karşıladığını ifade eden Lagarde, tüketici ve iş güveni endekslerinin serbest düşüşte olduğunu işaret etti.

"Bankaların daha fazla kredi vermeleri için TLTRO şartlarını gevşettik." diyen Lagarde, araç setindeki en iyi aracın pandemi alım programı olduğunu ifade etti. Lagarde, "Pandemi alım programında her türlü değişikliğe hazırız." dedi.

Korona virüsle mücadele kapsamında bankalar için yeni bir refinansman operasyonu açıklayan ECB, faiz oranlarında beklendiği gibi değişikliğe gitmedi. Banka politika faizini % 0'da, marjinal faiz oranını % 0.25'te, mevduat faizini de eksi % 0.5'te tuttu. Aylık 20 milyar euro varlık alımlarının devam edeceğini belirten banka gerekirse daha fazla tahvil alımına hazır olduklarını bildirdi.

Avrupa Merkez Bankası faizleri değiştirmedi

Merkez Bankası, BKM’ye hakim ortak oldu

TCMB Başkanı Uysal: Swap görüşmelerimize devam ediyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)