BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB üyesinden resesyon açıklaması----

ECB üyesinden resesyon açıklaması

ECB üyesinden resesyon açıklaması
28 Kasım 2022 - 11:49 www.finansgundem.com

ECB üyesi Klaas Knot, daha zayıf bir büyüme ile karşı karşıya kalacaklarını belirtirken, Euro Bölgesi'nin resesyona gireceğinin kesin olmadığını söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üyesi ve Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaas Knot, Euro Bölgesi'nde ekonomik büyümenin dördüncü çeyrekte negatife dönebileceğini, ancak resesyonun kesin olmadığını söyledi.

Son dönemde özellikle Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisi Almanya'dan gelen bazı verilerin yukarı yönlü sürpriz yaptıklarına işaret eden Knot, "Daha zayıf bir büyüme ile karşı karşıya kalacağımız kesin. Enflasyonu hedefe geri getirmek için daha zayıf büyümeye ihtiyacımız da var. Ancak bir resesyona gireceğimiz kesin değil" ifadelerini kullandı.

Knot konuşmasında çekirdek enflasyonda trendlerin endişe verici olduğunu ve enflasyon tahminlerine yönelik risklerin tamamen yukarı yönlü olduğunu da ifade etti.

Makhlouf: ECB daha küçük faiz artırımlarına yönelecek

 

Euro Bölgesi'nde ekonomik aktivite beklentiyi aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)