BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB üyesi Knot faiz artışı istiyor----

ECB üyesi Knot faiz artışı istiyor

ECB üyesi Knot faiz artışı istiyor
23 Ocak 2023 - 08:32 www.finansgundem.com

ECB üyesi Knot en az yarım puan faiz artışı istiyor. Knot, yaza kadar sıkılaştırma politikasına devam edileceğini düşünüyor.

Yönetim Konseyi üyesi Klaas Knot'a göre, Avrupa Merkez Bankası (ECB) önümüzdeki iki toplantıda yarım puanlık faiz artırımlarına devam etmeli ve faiz artırımlarını yavaşlatma zamanı "hala çok uzak".

Knot, "Aralık ayında 75 baz puandan 50 baz puana indik ki, bu, çok sayıda toplantının hızı olacak. Yani bu, şubat ve mart aylarında en az iki anlamına geliyor. Yaza kadar sıkılaştırma modunda olmaya devam edeceğimizi düşünüyorum" dedi.

Knot'a göre, yılın ikinci yarısı "50 baz puandan 25 baz puana bir adım daha inilebilecek bir zaman olabilir". Knot, "Ama bundan hâlâ çok uzağız. Bunun önümüzdeki toplantılar için ufukta olmadığını tekrar vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

Knot, "Aralık verilerinde manşet enflasyonda ilk düşüşü gördük, ancak bu tamamen baz etkileri ve düşük enerji enflasyonundan kaynaklandı. Maalesef iyi haberlerin olmadığı çekirdek enflasyona odaklanıyoruz. Çünkü hala yükselişte. Manşet enflasyonist baskılar henüz hafifleme belirtisi göstermiyor” dedi.

Knot: Faiz artırımlarının ne zaman sona ereceği belirsiz

 

Knot: Görevimiz enflasyonu aşağı getirmek

 

Knot: 50 baz puan artırım olasılığı dışlanamaz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)