BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiKnot: Görevimiz enflasyonu aşağı getirmek----

Knot: Görevimiz enflasyonu aşağı getirmek

Knot: Görevimiz enflasyonu aşağı getirmek
08 Temmuz 2022 - 08:09 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası üyesi Klaas Knot, "Bir seçim yapmamız gerekli. Bize verilen görev çok açık, enflasyonu aşağı getirmeyi seçmeliyiz" dedi.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaas Kont, faiz artırımları ile Euro Bölgesi'nde daha yavaş ekonomik büyümenin aynı ana denk gelmelerinin muhtemel olduğunu söyledi.

"Ekonomi önümüzdeki aylarda ve çeyreklerde yavaşlarken, faiz oranlarını artırıyor olabiliriz" diye konuşan Knot, "Bu çok büyük olasılık" dedi.

Knot, "İdeal bir dünyada, ekonomiyi canlandırmak ancak aynı anda enflasyonu aşağı getirmek istersiniz, ancak yapabileceğimiz bu değil. Bir seçim yapmamız gerekli. Bize verilen görev çok açık, enflasyonu aşağı getirmeyi seçmeliyiz" diye konuştu.

Yunanistan MB Başkanı anlaşacaklarını düşünüyor

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Yunanistan MB Başkanı Yannis Stournaras ise, ayrışma şoklarını hafifletmek için bir para politikası aktarım koruma mekanizması üzerinde anlaşmaya varacaklarını söyledi.

Atina'da düzenlenen bir konferansta konuşan Stournaras, "Günün sonunda bu aktarım koruma mekanizması üzerinde anlaşacağımızı düşünüyorum" dedi.

Stournaras ayrıca, Avrupa'da şu ana kadar aşırı ücret talepleri gözlemlenmediğini de belirtti.

ECB'den bankalara 'resesyon' uyarısı

 

Avrupa daha yüksek Faiz artışlarına hazırlanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)