BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB üyesi Holzmann: Enflasyon ECB'nin faiz indirmesini engelleyebilir----

ECB üyesi Holzmann: Enflasyon ECB'nin faiz indirmesini engelleyebilir

ECB üyesi Holzmann: Enflasyon ECB'nin faiz indirmesini engelleyebilir
15 Ocak 2024 - 16:10 www.finansgundem.com

ECB Yönetim Konseyi üyesi Robert Holzmann Davos kasabasında verdiği bir mülakatta "Süregelen enflasyondan kaynaklanan tehditler ECB'nin faiz indirmesini engelleyebilir" dedi

ECB Yönetim Konseyi üyesi Robert Holzmann'a göre, süregelen enflasyondan kaynaklanan tehditler Avrupa Merkez Bankası'nın bu yıl faiz oranlarını düşürmesini engelleyecek.

Holzmann, Dünya Ekonomik Fuorumu'na katılmak üzere gittiği İsviçre'nin Davos kasabasında verdiği bir mülakatta, Euro bölgesi ekonomisinin son zamanlarda hayal kırıklığına uğradığını ve dördüncü çeyrek sonuçları açıklandığında yetkililerin muhtemelen fazla iyimser olduğunu kanıtlayacağını söyledi. Aynı zamanda, Orta Doğu'daki gibi jeopolitik çatışmalar, tedarik zincirlerini ve enerji piyasalarını bozma riski taşıyor ve ECB'nin görmezden gelemeyeceği fiyatlar üzerinde baskı oluşturduğunu vurguladı.

Holzmann yaptığı açıklamada, "Jeopolitik tehdit arttı çünkü şimdiye kadar Husiler tarafından gördüklerimiz, Süveyş Kanalı'nı etkileyecek ve oradaki fiyatları artıracak çok daha geniş tabanlı bir şeyin uvertürü olabilir. 2024 için faiz indirimine hiç güvenmemeliyiz." dedi.Holzmann, Yönetim Konseyi'nin değerlendirmesinin geçtiğimiz aylarda "biraz daha şüpheci" hale geldiğini söyledi. Avro bölgesi için dördüncü çeyrek verileri 30 Ocak'ta yayınlanacak ve Holzmann, sonrasında "biraz daha az iyimser olacağımızdan" korktuğunu söyledi.

ECB Başkan Yardımcısı Guindos: Dezenflasyonun yavaşlaması muhtemel

 

ECB: Euro bölgesi hizmet sektörü daha da yavaşlayacak

 

ECB üyesi Villeroy: Faizin 2024'te düşürülmesi gerekli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)