BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB: Euro bölgesi hizmet sektörü daha da yavaşlayacak----

ECB: Euro bölgesi hizmet sektörü daha da yavaşlayacak

ECB: Euro bölgesi hizmet sektörü daha da yavaşlayacak
09 Ocak 2024 - 12:49 www.finansgundem.com

ECB, Euro bölgesi hizmet sektörünün daha da yavaşlayabileceğini söyledi

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) yaptığı bir araştırmaya göre, Euro bölgesi hizmet faaliyetleri artan faiz oranları nedeniyle önümüzdeki çeyreklerde daha da zayıflayabilir, ancak sektör üzerindeki etki imalat sektörüne göre daha hafif olabilir.

Euro Bölgesi imalat sektörü, kısmen merkez bankasının aşırı enflasyonu kontrol altına alma çabalarının bir parçası olan hızlı ECB faiz artışları nedeniyle 2023'ün büyük bir bölümünde durgunluk içindeydi, ancak hizmetlere yönelik talep nispeten güçlü kalarak genel büyümeyi artırdı ve bazılarını şaşırttı.

Ancak ECB, hizmet faaliyetlerinin iki çeyrek gecikmeyle imalatı yansıtma eğiliminde olması nedeniyle bu durumun değişebileceği sonucuna vardı.

ECB yayınladığı Ekonomik Bülten'de, "İmalat sektöründeki dinamikler, hizmet sektöründeki ve dolayısıyla ekonominin geri kalanındaki yakın vadeli dinamiklerle ilgili bilgiler içeriyor. İmalat, hizmetlere öncülük ediyor gibi görünüyor... oysa diğer yönde net bir öncülük ilişkisi kurulamıyor" dedi.

Banka, "Para politikası şoklarının imalat üzerindeki etkisi, hizmetler üzerindeki etkisinden neredeyse iki kat daha güçlü ve yaklaşık iki çeyrek daha hızlıdır" diye ekledi.

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni artmaya devam ediyor

 

Euro Bölgesi'nde perakende satışlar yüzde 0.3 düştü

 

Euro Bölgesi'nde enflasyon rakamları açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)