BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB: Şirketlerin yüzde 40'ı üretimlerini dost ülkelere kaydırmak istiyor----

ECB: Şirketlerin yüzde 40'ı üretimlerini dost ülkelere kaydırmak istiyor

ECB: Şirketlerin yüzde 40'ı üretimlerini dost ülkelere kaydırmak istiyor
06 Kasım 2023 - 14:38 www.finansgundem.com

ECB'nin anketine göre çok uluslu şirketlerin yüzde 40'ından fazlası üretimlerini "siyasi açıdan dost" ülkelere kaydırma niyetinde

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) anketine katılan çok uluslu firmaların yüzde 40'ından fazlası önümüzdeki yıllarda üretimlerini siyasi açıdan daha dost ülkelere kaydırmayı beklerken, Çin'le ilgili riskler ana endişe kaynağı olarak gösterildi.

Firmalar, pandemi ve Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının tedarik zincirlerini kesintiye uğratmasının ardından üretim yerlerinin değiştirilmesini giderek daha fazla tartışıyor, ECB'nin küresel ayak izi olan 65 çok büyük firmayla yaptığı ankette, katılımcıların %49'u "near-shore", yani üretimi satış noktasına yaklaştırmak istediklerini söyledi. Toplamda %42'si bazı operasyonları "dost kıyılara" ya da daha sıcak yerlere taşımak istiyor.

ECB, "Daha genel olarak sektörlerindeki tedarik zincirleri için risk oluşturan ya da oluşturabilecek olan ülkelere gelince, tüm katılımcıların üçte ikisi Çin'i işaret etti. Bunların büyük bir çoğunluğu Çin'i bu ülke ya da bu ülkelerden biri olarak tanımladı ve hepsi bunu yüksek bir risk olarak değerlendirdi" dedi.

Schnabel: ECB faiz artışına henüz kapıyı kapatamaz

 

ECB Başkanı'ndan AB liderlerine mali kurallar konusunda cağrı

 

ECB ilk faiz indirimini ne zaman yapar?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)