BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB: Resesyona girilse bile politika sıkılaştırılmaya devam edilmeli----

ECB: Resesyona girilse bile politika sıkılaştırılmaya devam edilmeli

ECB: Resesyona girilse bile politika sıkılaştırılmaya devam edilmeli
29 Ağustos 2022 - 08:19 www.finansgundem.com

ECB Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, merkez bankalarının kamuoyunun güvenini kaybetme riski ile karşı karşıya olduklarını savundu ve ekonomilerini resesyona soksa bile enflasyon ile mücadele için faiz artırmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.

Jackson Hole merkez bankacılar sempozyumunda konuşan Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, "Bir resesyona girsek bile, para politikasını normalleştirme yolunda devam etmeliyiz. Eğer enflasyon bekleyişleri kontrolden çıkar ise, ekonomi üzerindeki etkisi çok daha kötü olur" dedi.

Politika yapıcıların enflasyonu hedef seviyeye çabuk şekilde geri getirmek konusunda "güçlü kararlılık" göstermeleri gerektiğini belirten Schnabel, "Eğer halk merkez bankalarının ekonomik büyümeye yönelik riskler karşısında gardlarını düşürmelerini bekler ise, eğer merkez bankaları enflasyon ile mücadeleyi erken bırakırlar ise, çok daha kesin bir düzeltme görme riski ile karşı karşıya kalırız" diye konuştu.

Mester: Eylül faiz artışının boyutu enflasyona bağlı

 

Holzmann: ECB 75 puan faiz artışını düşünmeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)