BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB faizinin %4 'e ulaşması bekleniyor----

ECB faizinin %4 'e ulaşması bekleniyor

ECB faizinin %4 'e ulaşması bekleniyor
01 Şubat 2023 - 11:38 www.finansgundem.com

ifo Enstitüsü, ECB faizinin yaz aylarına kadar %4,00'e ulaşmasını bekliyor

ifo Enstitüsü, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) önümüzdeki aylarda faiz oranlarını daha da artırmasını bekliyor. 

ifo enflasyon uzmanı Sascha Möhrle, “2022 yılı boyunca enflasyon, enerji ve gıdadan diğer birçok ürüne sıçrayarak etkisini genişletti. Enflasyonun yerleşik hale gelme tehlikesi olduğunu ve bu durumun ECB üzerinde harekete geçme baskısını artırdığını düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

2022'nin son çeyreğinde Almanya tüketici fiyat endeksine dahil olan 109 mal ve hizmetten 74'ü yüzde 4'ün üzerinde artış gösterdi. Hatta 28 mal ve hizmetin fiyatları yüzde 10'dan fazla arttı.

Möhrle, "Enerji ve gıdaya ek olarak, fiyatlar özellikle uçak bileti (yüzde 15,1), kırtasiye (yüzde 13,0), araba (yüzde 9,3) ve paket tatiller (yüzde 8,9) için keskin bir şekilde arttı" dedi.

2023 için ifo Enstitüsü, fiyat artışlarının yavaşlayacağını tahmin ediyor. Bununla birlikte, çekirdek enflasyon oranı olarak bilinen enerji ve gıda dışı tüketici fiyatları artışının Almanya'da yüzde 4,9'da kalmasını muhtemel görüyor.

Möhrle, "Euro Bölgesi'nin geri kalanında da benzer bir gelişme görüldüğünden, ECB muhtemelen faiz oranlarını yükseltmeye devam edecek. Faiz oranının yaza kadar yüzde 4'e çıkmasını bekliyoruz” dedi.

ECB, yılın ilk Faiz kararını yarın açıklayacak. Analistler faizin yüzde 2,50'den yüzde 3,00'e çıkarılacağını tahmin ediyorlar. ECB'nin yaz aylarına kadar Mart ve Mayıs'ta iki toplantısı daha bulunuyor.

Faiz artışlarında rekor yaklaşıyor: Yatırımcılar endişeli

 

ECB üyesi Knot faiz artışı istiyor

 

Merkez bankalarının faiz artırımları hız kesecek mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)