BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiECB baş ekonomisti Lane'den enflasyon açıklaması----

ECB baş ekonomisti Lane'den enflasyon açıklaması

ECB baş ekonomisti Lane'den enflasyon açıklaması
28 Şubat 2023 - 09:23 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası baş ekonomisti Philip Lane, yükseks faiz oranlarının hizmet ve diğer çekirdek mal fiyatları üzerinde baskı yaratmaya başladığını belirterek, "Enflasyon baskıları enerji, gıda ve mal kategorilerinde bir miktar aşağı geldi" dedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) baş ekonomisti Philip Lane, Euro Bölgesi enflasyon baskılarının hafiflemeye başladığını, ancak faiz artırımlarının fiyatlarda büyümenin yüzde 2'ye doğru geri çekilmekte olduğuna güvenene kadar sona ermemesi gerektiğini söyledi.

Yükseks faiz oranlarının hizmet ve diğer çekirdek mal fiyatları üzerinde baskı yaratmaya başladığını belirten Lane, "Para politikasının etkisini göstermeye başladığına yönelik ciddi kanıt var. Enflasyon baskıları enerji, gıda ve mal kategorilerinde bir miktar aşağı geldi" diye konuştu.

ECB'nin Faiz artırımlarını sona erdirilmesi için 3 kriter ortaya koyan Lane, Banka'nın 3 yıllık tahmin dönemi için daha düşük enflasyon projeksiyonları görmeye, çekirdek enflasyonun düşürülmesinde ilerleme sağlamaya ve parala politikasının çalıştığı sonucuna varmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

ECB Başkanı Lagarde'dan faiz mesajı

 

ECB, 2022'de zarar etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)