BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEBRD Başkan Yardımcısı Rigterink, Şimşek ve Karahan ile görüşecek----

EBRD Başkan Yardımcısı Rigterink, Şimşek ve Karahan ile görüşecek

EBRD Başkan Yardımcısı Rigterink, Şimşek ve Karahan ile görüşecek
22 Mart 2024 - 15:48 www.finansgundem.com

EBRD Başkan Yardımcısı Rigterink, Türkiye'yi ziyaretinde, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ve TCMB Başkanı Karahan da dahil olmak üzere üst düzey görüşmeler gerçekleştirecek.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Birinci Başkan Yardımcısı ve Müşteri Hizmetleri Grubu Başkanı Jürgen Rigterink, 24 Mart'ta Türkiye'ye dört günlük bir ziyaret gerçekleştirecek. Rigterink, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ile de görüşecek.

EBRD'den yapılan açıklamaya göre, Rigterink, depremden etkilenen şehirleri ziyaret edecek.

Rigterink, depremden etkilenen bölgeyi ziyaret etmenin yanı sıra, İstanbul ve Ankara'da Şimşek ve TCMB Başkanı Fatih Karahan da dahil olmak üzere üst düzey görüşmeler gerçekleştirecek.

Ziyareti öncesinde Rigterink, Türkiye'nin felaketten bu yana uğraştığı zorluklara dikkat çekti. Rigterink, "Özellikle bölgedeki ekonomiyi sarsan yıkıcı depremlerin ardından ülke için zorlu bir yıl oldu." dedi.

EBRD, geçtiğimiz yıl 2,5 milyar euroluk rekor bir yatırıma ulaşarak Türkiye'ye güçlü desteğini gösterdi.

Yetkili, "Hızlı ve sağlam yanıtımızın, geçen yılki yatırımların yaklaşık yüzde 30'unu temsil eden bölgedeki şirketlere ve bireylere 800 milyon eurodan fazla kaynak sağlamasından gurur duyuyorum." dedi.

Ziyareti öncesinde şöyle devam etti:

"Türkiye'ye gelmeyi her zaman çok seviyorum ve şu ana kadar elde edilenleri ve EBRD'nin bölgenin toparlanmasına yardımcı olmak için daha fazla neler yapabileceğini tartışmak için ilgili paydaşlarla bir araya gelmeyi dört gözle bekliyorum. Ayrıca, Türkiye'deki yatırım ortamını ve uzun süreli işbirliğimizi görüşmek üzere hükümet yetkilileriyle bir araya gelmeyi bekliyorum."

EBRD'den Türkiye'ye rekor yatırım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)