BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaEbola virüsü piyasaları geriyor----

Ebola virüsü piyasaları geriyor

Ebola virüsü piyasaları geriyor
15 Ekim 2014 - 12:01 www.finansgundem.com

Ebola’nın sosyal ve ekonomik sonuçları üzerine tahmin yürütmenin imkânsıza yakın görünmesi yatırımcılar için en büyük problemi teşkil ediyor

Ebola virüsünün piyasalardaki yansımaları giderek artırıyor. Ölümcül hastalığın yatırımcı psikolojisini etkilemeye başladığına yönelik endişeler, havayolu hisselerinin yüzde 17 oranında düşüş göstermesine etki eden faktörler arasında yerini alırken, daha geniş ortalamalarda aralıklı devam eden gerilemelere ön ayak oluyor. Standard & Poor’s 500 Endeksi, 13 Ekim tarihinde Boston uçağındaki yolcuların gribi andıran semptomlar nedeniyle hastaneye kaldırıldığı haberlerinin ardından 1 saat içine yüzde 1.2 düşüş kaydetti.

New York merkezli Gamco Investors Co. baş yatırımcısı Howard Ward, “Yatırımcıların küresel büyüme ve Fed’in tahvil alımını sonlandırması ile ilgili değerlendirme yapmaları Ebola virüsü tehdidinin beklentileri karıştırması ile güçleşiyor. Hiçbir işletme okulunda veya ekonomi kitabında Ebola’yla nasıl başa çıkılacağı anlatılmıyor. Hisse senetlerinin Ebola haberlerin daha olumlu gelmeye başlamasına kadar yükselişi sürdürebileceğinden şüpheliyim” dedi.

S&P 500, dün erken saatlerde görülen yüzde 1.3’lük rallinin kötü sonuçlanmasının ardından dün yüzde 0.2 yukarı seviyeden kapanış gerçekleştirdi. 18 Eylül’den bu yana yüzde 6.6 düşüş gösteren gösterge endeks 2012’den bu yana en büyük kaybı kaydetti.

Ebola’nın sosyal ve ekonomik sonuçları üzerine tahmin yürütmenin imkânsıza yakın görünmesi yatırımcılar için en büyük problemi teşkil ederken, Ebola virüsünden etkilenebileceği düşünülen tüm varlıkların satıldığı gözleniyor. South West Airlines Co. ve JetBlue Airways Corp. havayolu şirketlerinin listelendiği Dow Jones Transportation Average, dün görülen yüzde 2.6’lik yükselişe rağmen 18 Eylül’den bu yana yüzde 8.7 geriledi. Aynı süreçte Dow Jones U.S. Hotels Endeksi yüzde 11 düşüş kaydetti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)