BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemEbola ilacı ile korona virüsünü tedavi umudu----

Ebola ilacı ile korona virüsünü tedavi umudu

Ebola ilacı ile korona virüsünü tedavi umudu
04 Şubat 2020 - 07:55 www.finansgundem.com

ABD'li ilaç firmasının korona virüslü hasta üzerinde yaptığı deneyde Ebola ilacı olan Remdesivir başarılı oldu. İlacın Çin'de salgına karşı kullanılacağı açıklandı

ABD'li ilaç şirketi Gilead Sciences, daha önce Ebola tedavisinde kullanılan Remdesivir adlı ilacı korona virüslü hasta üzerinde denediğini ve başarılı olduğunu açıkladı. Firma, Çinli yetkililerle de ilaç için anlaşma yaptıklarını duyurdu.

Çin’deki sağlık otoritelerinin onay verdiği denemeler için akademik bir çalışma yayımlandı. Çalışmaya göre Ebola ilacı olarak kullanılan Remdesivir adlı ilaç Korona virüsünden etkilenen hastalarda etkili olabilir.

Pazartesi başlaması beklenen ve 27 Nisan’a kadar süreceği bildirilen deneme sürecinde başta 270 hasta üzerinde çalışılacağı belirtiliyor.

ABD’Lİ HASTA ÜZERİNDE DENENDİ

New England Journal of Medicine’de makaleye göre ise Vuhan seyahati sonrası hastalanan 35 yaşındaki bir erkek deneme süreceindeki tedaviye olumlu yanıt verdi.

Haberde Remdesivir asdlı ilacı alan adamın ilaçtan bir gün sonra iyileşme belirtileri gösterdiği öne sürüldü. Haberde ayrıca deneme sonucunda olumsuz bir duruma rastlanmadığı da belirtildi.

Providence Bölgesel Tıp Merkezi Bulaşıcı Hastalık Bölümü Başkanı Dr. George Diaz, ​​“Tedaviden önce yüksek ateşi vardı ve giderek hastalanıyordu. Tedaviden sonra ise ateşi azaldı ve artık oksijene ihtiyacı kalmadı. Akciğerleri temizlendi ve genel olarak kendini daha iyi hissetti” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Dr. Diaz, ilacın korona virüs için etkili bir tedavi olup olmadığını belirlemek için ilacın büyük klinik çalışmalarla incelenmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)