BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinE-ticaret devi Amazon’a taciz ve ırkçılık suçlaması----

E-ticaret devi Amazon’a taciz ve ırkçılık suçlaması

E-ticaret devi Amazon’a taciz ve ırkçılık suçlaması
20 Mayıs 2021 - 18:21 www.finansgundem.com

Amazon 5 eski çalışanının açtığı dava ile sarsıldı. E- ticaret devine yönelik suçlamalar arasında taciz ve ırkçılık gibi yüz kızartıcı iddialar bulunuyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bir dönem Amazon’da çalışan beş eski kadın çalışan Çarşamba günü taciz, ayrımcılık ve orantısız misillemeye maruz kaldıkları iddiasıyla e-ticaret devine dava açtı.

Bloomberg’in haberine göre, davacılar Amazon’un merkez binasında, yerel ofislerinde ve losjistik operasyonlarında çalışıyordu.

Davacıları temsil eden hukuk firmasının ortağı Jeanne Christensen, “Bu beş kişi gerçekten çalışanların bir kesitini temsil ediyor. Kesinlikle şirketle ilgili anlatılan hikayelerle ilgili bir modele şahit olduk" ifadelerini kullandı.

Amazon sözcüsü Jaci Anderson şirketin davada bahsi geçen her olayı tek tek araştırdıklarını ve suçlamalara ilişkin bir kanıt bulamadıklarını belirtti. Anderson, “Amazon farklılıklara saygılı, eşit ve kapsayıcı bir kültür için çok çalışıyor. Herhangi bir ayrımcılık veya tacizi asla tolere etmiyoruz ve çalışanlarımız herhangi bir yönetim üyesiyle ya da bir etik yardım hattı aracılığıyla bir misilleme riski olmadan endişelerini dile getirmek konusunda teşvik edilirler” ifadelerine yer verdi.

Hukuki suçlamalar, agresif ve yoğun bir iş yeri kültürüyle bilinen Amazon'un, işçileri için hayatı daha iyi hale getirme baskısıyla karşı karşıya olduğu bir dönemde geldi. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre şirket hissedarları, New York Eyaleti Ortak Emeklilik Fonu tarafından teklif edilen ve şirketi vatandaşlık hakları, eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık üzerindeki etkisini denetlemeye çağıran bir yönetim kurulu kararını gelecek hafta oylamaya hazırlanıyorlar. Yüksek profilli hissedar danışman grupları yatırımcıları öneri için oy kullanılması yönünde tavsiyede bulunuyor.

Nisan ayında Amazon, daha fazla kadın ve Siyahi çalışanı teşvik etmek yönündeki hedeflerini kamuoyuna açıkladı. Jeff Bezos, CEO olarak hissedarlara gönderdiği son mektupta, "çalışanlarımız için nasıl değer yaratacağımız konusunda daha iyi bir vizyona ihtiyacımız var" diyerek işçilerin refahına daha fazla odaklanma sözü verdi.

Çarşamba günü Arizona'daki federal mahkemede açılan davalardan birinde, 2019'da Amazon'un insan kaynakları birimine katılan Tiffany Gordwin, "amirlerinin çoğunluğu tarafından ikinci sınıf bir vatandaş gibi muamele gördüğünü" iddia etti. Siyahi bir kadın olan Gordon, şikayette daha genç, daha az nitelikli Beyaz erkeklerin lehine terfiler yapıldığı için kendisinin reddedildiğini söylüyor.

Geçen yıl Amazon'da Pennsylvania'daki bir tesiste vardiya müdürü olarak işe alınan Emily Sousa, yöneticilerinin kendisini "sürekli tacizin hedefi" haline getirdiğini ve cinsel ilişki kurmaya çalıştığını söylüyor. Delaware’deki federal mahkemeye yaptığı şikayette Sousa, yöneticinin tacizlerine karşı gelmesinin ardından şirketteki pozisyonunun düşürüldüğünü ve başka bir depoya gönderildiğini iddialarına ekledi.

Latin kökenli ve Washington Everett'teki bir Amazon deposunda eski bir yönetici olan Diana Cuervo, sürekli olarak ırkçı sözlerine maruz kaldığını söylediği Christopher Stoia'yı insan kaynaklarına şikayet etmesinin ardından işine son verildiğini söylüyor.

Amazon’un Seattle genel merkezinde Amazon Web Services Bulut Sistemleri Birimi’nde çalışan Siyahi insan kaynakları çalışanı Pearl Thomas, şikayetinde, pandemi sonrası işe dönüş planlarının tartışıldığı bir video konferans sırasında, yöneticisi Keith DurJava'nın telefonu kapatmadan önce ABD’de siyahiler için hakaret niteliği taşıyan bir kelimeyi kullandığını iddia ediyor.

Kaliforniya'da açılan bir diğer davada, Şubat 2020'de Amazon Web Services'ın profesyonel hizmetler grubunda üst düzey bir rol için işe alınan eşcinsel bir kadın olan Cindy Warner, erkek yöneticiler tarafından taciz ve cinsiyetçi muamelenin hedefi olduğunu belirtiyor. Warner Amazon’daki çalışma ortamını "ağırlıklı olarak Beyaz erkek yöneticilerin nüfuz alanlarını kıskançlıkla koruduğu bir erkekler kulübü" ifadeleriyle tanımlıyor. Nisan ayında kovulan Warner, eşit ücret yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor. Amiri Todd Weatherby'nin, departmandaki cinsiyet ayrımcılığıyla ilgili endişelerini dile getirmesinin ardından misilleme olarak terfiisinin reddedildiğini iddia ediyor.

Kripto para dolandırıcılığı yapan 12 kişi gözaltına alındı

 

NFT’lerde getiri yarışı

 

Küresel ekonomilerde enflasyon korkusu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)