BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarDüzenlemeler kripto paraları nasıl etkiler?----

Düzenlemeler kripto paraları nasıl etkiler?

Düzenlemeler kripto paraları nasıl etkiler?
02 Ekim 2021 - 10:02 www.finansgundem.com

Kripto paralar Çin’in kripto varlık işlemlerini yasadışı ilan etmesinin yarattığı olumsuz etkiyi telafi etmeye çalışıyor. Çin’in dışında diğer ülkelerde de kripto paralara yönelik düzenlemeler gündemde.

Çin’den gelen son haberler hem hisse senedi hem de kripto para piyasalarında etkili oluyor. Çinli gayrimenkul devi Evergrande’nin içinde bulunduğu borç krizinin domino etkisine neden olabileceiği endişeleri, küresel piyasaların ana gündem maddelerinden biirini oluştururken Çin hükümetiinin getirdiği yasaklar kripto para piyasalarını vurdu.Uzun zamanidır kripto paralara yönelik sert açıklamalar yapan Çin, son olarak kripto varlıklarla ilgili işlemleri yasadışı ilan etmişti. Bu kararın ardından Çin’in en büyük kripto para borsası Huobi, yeni kayıtları durdurmuştu.

Dünya Gazetesi'nden Ufuk Korcan'ın haberine göre; Bitcoin’de temmuz sonunda başlayan toparlanma eğilimi Çin’den gelen yasaklama haberleriyle frene bastı. Açıklamanın yapıldığı 24 Eylül’de 47 bin doların üzerinde tutunmaya çalışan Bitcoin, geçtiğimiz hafta 40.500 dolar sınırına kadar geriledi. Bitcoin’de yüzde 10’un üzerinde yaşanan bu geri çekilme diğer kripto paraları da olumsuz etkiledi ve altcoinlerde daha yüksek oranda kayıplara neden oldu. Aslında uzun zamandır Çin’in dışında küresel anlamda kripto paralara yönelik düzenlemeler olabileceği konusu gündemdeydi. Peki, hem Çin’in getirdiği yasaklar hem de olası düzenlemeler kripto paraları nasıl etkileyecek?

Çin tarafındaki gelişmeler aslında yeni değil. 2013 yılından itibaren Çin’den kripto paralarla ilgili çok sayıda kısıtlayıcı açıklama geldi. Gelen tüm bu açıklamalar kripto paralarda kısa vadeli dalgalanmalara neden oldu. Yani Çin, kripto yatırımcılarını çok çarptı! Kısa-orta vadede Çin’den kripto varlıklara yönelik yeni yasaklar gelebilir. Ancak uzun vadede kripto madenciliğinden bireysel yatırım işlemlerine kadar getirdiği yasaklar Çin’i ‘oyunun’ dışına itebilir ve bu da artık merkez üssü Çin olan sarsıntıların bitmesine neden olabilir. Çin her ne kadar vatandaşlarına yasaklamalar getirse de Çinli yatırımcılar teknolojinin geldiği nokta ile kripto işlemleri için başka yöntemler bulacaktır!

Çin’in 2013 yılından bu yana kripto varlıklarla ilgili yaptığı yasaklayıcı açıklamaların Bitcoin fi yatları üzerindeki etkisinin kısa vadeli olduğu görülüyor. Dünyanın önde gelen kripto borsalarından Kraken’in hazırladığı tabloya göre, Çin’in olumsuz açıklamalarının tamamının 1 hafta ve 1 aylık periyotlarda Bitcoin fi yatını olumsuz etkilediği görülüyor. Ancak 3 aylık sürece bakıldığında Bitcoin’in Çin’in açıklamalarıyla yaşadığı kayıpları telafi edip artıya geçtiği dikkat çekiyor.

Kripto paralara yönelik düzenlemelere Çin ‘yasaklama’ olarak yaklaşırken ABD daha çok ‘sıkı regülasyon’ olarak bakıyor. Her iki yöntem de kısa vadede fi yatlar üzerinde baskı yaratacaktır. Ancak regülasyonların gelmesi kripto varlıklar için yeni bir dönemin başlangıcı anlamına gelebilir. Çünkü şu anda aralarında emeklilik fonlarının da olduğu çok sayıda fon, piyasanın regüle olmaması nedeniyle kripto varlıklardan uzak duruyor. Dolayısıyla kripto varlıkların gelecek düzenlemeler ile regüle olması yeni yatırımcıların kripto paralarda alıma geçmesini sağlayabilir. Dolayısıyla yasaklama dışında gelecek düzenlemeler uzun vadede yeni fırsatların kapısını aralayabilir.

Bitcoin’de bir sonraki rallide hedef 200 bin dolar!

 

'Tarihin en büyük çöküşünden önce altın, gümüş, Bitcoin ve Ethereum alın!'

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)02 Ekim 2021 10:57

    Bütün ülkeler kripto paralarını Piyasaya sürecek. her devlet sanal parasını globalde kullandırtacak. Ama sınırlı sayıda basılan BTC ilgili devletten kaçış için kullanılacka sanal aldın olacak. Atıyorum, kripto para usd nız var yıl 2025 USD varlık alıma geçecek, sanal usd ler ne olacak ? hoopp sanal altına anında telefonlardan bilgisayarlardan geçecek. yada  sanal çin parası var , çinliler olağan savaş durumu oldu diyleim hoopp çinliler paraları sanal altına btc ye çekecek. afganistan durumu. afganıstanda oluşan kargaşada bazı zengınler, paralarını dışarı çıkarmak, kurtarmak için btc ye çevirdi farklı ulkelere gitti. btc lerını geldıklerı ulke parabırımıne çevirdi mağduriteyını giderdi. Sadece hesap sitenız, kullanıcı adı şidrenızle paranızı globalde guvencede tutabıldı.Sanal ukle paraları olunca, herkes btc ye sanıyeler biçimde ulaşacak. bazı altcoınlerde bu hizmetlerı çevirme vb yapacak. yerınızı alın şimdiden. Bence..

  • Bay e02 Ekim 2021 16:33

    Aldık kuzzum