BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDurmak yok, satışa devam----

Durmak yok, satışa devam

Durmak yok, satışa devam
28 Haziran 2013 - 07:04 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması için harekete geçti

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması için bakanlıklar ile diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ikinci uyarı mektubunu gönderdi. Şimşek, “Bundan kaçış yok” dedi.Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması için yapılan çalışmaların bir an önce tamamlanabilmesi için bakanlıklar ile diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ikinci mektubu gönderdi. Söz konusu mektupla, ilgili kurum ve kuruluşları, çalışmalarını hızlandırması konusunda uyaran Şimşek, “Tüm kamu kuruluşlarının bir an önce elindeki sosyal tesisleri bize bildirmesi gerekiyor. Bundan kaçış yok” dedi. Hükümet, kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması amacıyla nisan ayında yeni bir düzenleme yaparak, bu tesislerin satışı, kiralanması veya diğer yollarla değerlendirilebilmesinin önünü açmıştı.
MEKTUP GÖNDERDİ
Bakan Şimşek de bunun üzerine ilgili tüm kurum ve kuruluşlara bir mektup göndererek, tahsisli/tahsissiz olarak kullanılan gerek Hazine ve gerekse kurumların kendi mülkiyetindeki taşınmazlar üzerinde bulunan tatil köyü, termal tesis, eğitim ve dinlenme kampları, spor tesisleri, misafirhane ve diğer sosyal tesislerin, Maliye Bakanlığı’na bildirilmesini istemişti. Bunun sonucunda da alınan bilgiler doğrultusunda listeler oluşturulmaya başlanmıştı.Ancak bazı kuruluşların söz konusu bildirimi yapmakta gecikmesi üzerine Bakan Şimşek, ikinci bir mektup göndererek, tüm ilgilileri uyardı.
EKONOMİK DEĞİLLER
Konuya ilişkin açıklama yapan Şimşek, kamunun elindeki bir çok sosyal tesisin ya atıl durumda ya da şu anki yapılarıyla işletilmesinin ekonomik olmadığını bildirdi. Bunları etkin ve verimli hale getirebilmek için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Şimşek, bu kapsamda, önceden mektup gönderilmeyen Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), düzenleyici ve denetleyici kurullar, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Kamu İhale Kurumu (KİK), Milli Piyango İdaresi ile Bakanlıklar ve diğer tüm ilgili kurum ve kuruluşlara ikinci bir mektup gönderdiklerini söyledi. Maliye Bakanı Şimşek, söz konusu sosyal tesislere ilişkin bilgilerin, en geç 5 Temmuz’a kadar kendilerine bildirilmesini istediklerini belirterek, bunun üzerine de kapsamlı bir çalışma yapacakların ve konuyu Bakanlar Kuruluna sunacaklarını ifade etti.
Öncelik sahil kesimine verilecek
BU çalışmaların sonuçlanmasının ardından ise önceliği sahil kesimlerinde bulunan, turizme yönelik tesislere vereceklerini anlatan Şimşek, “Öncelik sahil kesimlerindeki tesisler olmak üzere tüm sosyal tesislerin değerlendirme yöntemleri ve değerlendirmeyi yapacak olan yetkili idarelerin belirlenmesi amacıyla Bakanlar Kurulunun takdirine sunulmak suretiyle, kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması işlemlerine en kısa sürede başlanacak” diye konuştu. Bakan Şimşek, bu tesislerin gerek satış gerek kiralama gerek kat/arsa karşılığı inşaat yaptırılarak veya yap-işlet devret modeliyle ekonomiye kazandırılacağını sözlerine ekledi.
Kaza veri sistemi
BİR üründen kaynaklandığı değerlendirilen ve sağlık kurumlarına intikal eden kaza, yaralanma ve ölüm vakalarına ilişkin bilgiler, Sağlık Bakanlığınca kurulan kaza veri sistemine girilecek. Bu sistemin işletilmesine ve verilerin raporlanmasına ilişkin usul ve esaslar, Sağlık Bakanlığınca belirlenecek. Sağlık Bakanlığı bu verileri yetkili kuruluşlarla paylaşacak.
Ürün tamamen bertaraf olacak
ÜRÜNÜN üretici tarafından güvenli hale getirilmemesi veya ürünün güvenli hale getirilmesinin imkânsız olduğu durumlarda, taşıdığı riske göre kısmen veya tamamen bertarafını sağlayacak. Yetkili kuruluş önlem kararını almadan önce üretici veya dağıtıcıyı durum hakkında görüşlerini almak üzere tebligatla bilgilendirecek. Tebligatı almasını müteakip üretici veya dağıtıcıya, cevap verebilmesi için en az 10 gün süre tanınacak ve bu süre tebligatta belirtilecek. Acil hallerde bu sürenin dolması beklenmeyebilecek.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DÜŞMAN28 Haziran 2013 08:57

    SAT SAT BİTİREMEDİLER DÜŞMAN OLSA BU KADARINI YAPMAZDI BUNLAR BU ÜLKENİN BAKANI BAŞBAKANI NEYDİK NE OLDUK VİCDANSIZLAR.