BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporDurmak yok İstanbul, tebrikler Tokyo----

Durmak yok İstanbul, tebrikler Tokyo

Durmak yok İstanbul, tebrikler Tokyo
07 Eylül 2013 - 21:07 www.finansgundem.com

Yüzüp yüzüp kuyruğuna kadar getirdiğimiz 2020 Olimpiyatları'nı finalde Tokyo'ya kaptırdık...

Maalesef İstanbul'un Olimpiyat adaylığı bir kez daha hüzünle sonuçlandı. Finalde ev sahipliğini Japonya'nın başkenti Tokyo kazandı. Madrid'in elenmesiyle Avrupa ülkelerinin oyunun İstanbul'a gideceği beklentisi boşa çıktı... 
AŞAMA AŞAMA OYLAMA
Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te Hilton Otel'de gerçekleşen 125. IOC toplantısında, 2020 Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nı düzenleyecek kentin belirleneceği oylamanın ilk turu gerçekleşti. Aday kentlere IOC üyelerinin oy verirken kullanılacakları rakamlar, çekilişle belirlendi. Tokyo için 2, Madrid için 4, İstanbul için ise 8 rakamı tespit edildi. Tokyo için oylama yapanlar 2, Madrid için oy atanlar 4, İstanbul için oy atan IOC üyeleri ise 8'e bastı. Elektronik ortamda gizli yapılan oylamada, IOC Başkanı Jacques Rogge oy kullanmadı. Oylamada, Türk IOC Üyesi Uğur Erdener, Japon IOC üyesi Tsunekazu Takeda ile İspanyol IOC üyesi Juan Antonio Samaranch ve Marisol Casado oy kullanmadılar.
Oylamanın ilk açıklanan sonucuna göre İstanbul ve Madrid eşit sayıda oy aldı, Tokyo ise finale kaldı. Bu durumda İstanbul ve Madrid için yeniden oylama yapıldı. Bu defa da bir IOC üyesinin cihazında teknik sorun tespit edildi ve iki kent yeniden oylandı. IOC Başkanı Rogge'un açıklamasına göre, bütün oyların geçerli sayıldığı oylamada toplam 94 IOC üyesinin oy kullandı. İstanbul finale kaldı. Madrid ise elenen kent oldu. Sonucun ardından medya merkezindeki Türk basın mensuplarının yaşadığı coşku uluslararası medyanın da ilgisini çekerken İspanyol gazetecilerin ise büyük şok yaşadıkları gözlendi.
MADRİD'İ 4 OY FARKLA GEÇTİK
İlk oylamada eşitlik olmasından dolayı Madrid ve İstanbul arasında bir oylama daha yapıldı. Oylama sonucunda İstanbul, Madrid'i 49-45 ile geçerek finale yükseldi ve ikinci tur oylama başladı.
2020'NİN EV SAHİBİ TOKYO
2020 Olimpiyat Oyunları'nın ikinci tur oylamasının sonuçları TSİ 23.20 civarında açıklandı ve 2020 oyunlarını Tokyo'nun kazandığı açıklandı. İstanbul ise finale kadar yükselerek, ilk kez bu kadar hedefe yaklaşmış oldu.
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)