BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünyanın yarısı IMF'den yardım istedi----

Dünyanın yarısı IMF'den yardım istedi

Dünyanın yarısı IMF'den yardım istedi
16 Nisan 2020 - 09:09 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva dünya ülkelerinin yarısının korona virüs salgınının neden olduğu kriz nedeniyle ekonomik yardım talebinde bulunduğunu açıkladı.

Benzeri olmayan bir aciliyet durumuyla karşı karşıya olduklarını söyleyen IMF Başkanı Georgieva, CNBC'ye yaptığı açıklamada, "Bu durum kötü yönetim ya da hatalar yapıldığı için oluşmadı. Ülkelere hızlı fon tedarikinde bulunuyoruz." dedi.

Kristalina Georgieva, yaptıkları ekonomik yardım karşılığında ülkelerden sadece bir istekte bulunduklarını söyledi: "Tek istediğimiz, lütfen doktor ve hemşirelerinize ödeme yapın, sağlık sisteminizin iyi durumda olduğundan, sağlık durumu kritik olan kişiler ve ilk yardımda bulunan kişilerin de iyi korunduğundan emin olun."

Ocak ayında küresel ekonominin yüzde 3 civarında büyüyeceği tahminini yapan IMF, salgın krizi derinleştikten sonra bu tahminini yüzde 3 'eksi büyüme' olarak revize etti. IMF Başkanı, salgının kontrol altına alınması durumunda 2021 yılında küresel ekonominin yüzde 5.8 civarında büyümesini beklediklerini söyledi.

Bu süreçte bilim insanlarına güvendiklerini ve hayal kırıklığına uğramamayı umduklarını belirten Georgieva, "Tarihte ilk kez tahminlerimizi yaparken en az makro ekonomistler kadar epidemiyolojistlere de önem veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Zafer Sönmez: Varlık Fonu nakit sıkıntısı yaşamıyor

IMF'den Kovid-19'un ekonomik etkilerine karşı likidite hattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)