BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDünyanın yarısı bankacılık hizmeti alamıyor----

Dünyanın yarısı bankacılık hizmeti alamıyor

Dünyanın yarısı bankacılık hizmeti alamıyor
13 Kasım 2013 - 06:30 www.finansgundem.com

Dünya Bankası'nın raporuna göre dünyadaki erişkin nüfusun yarısı bankacılık hizmetlerinden yararlanamıyor

Dünya Bankası, 2014 Küresel Finansal Kalkınma Raporu'nu yayımladı. Rapora göre, dünyada halen erişkin nüfusun yarısına denk gelen 2,5 milyar kişi bankacılık hizmetinden yararlanamıyor. Rapor, başta mobil bankacılık olmak üzere teknolojik yeniliklerin, gelişmekte olan ülkelerde finansal hizmetlere katılımı olumlu yönde etkilediğini gösteriyor. Rapora göre, finansal hizmetlere erişimi daha ucuz ve kolay hale getiren teknolojik yeniliklerden en çok yoksullar faydalanıyor.
MASRAFSIZ HESAPLARA VURGU YAPILDI
Özellikle uzak ve dağınık nüfuslu bölgelere sahip olanlar olmak üzere düşük gelirli ekonomiler, kurulu banka şubelerinin dışında finansal hizmetlerin sunulmasından yararlanıyorlar. Rapor, bu çerçevede kullanıcılara paralarını saklayıp aktarabilecekleri güvenli bir yer sunan masrafsız tasarruf ve otomatik ödeme hesaplarına vurgu yapıyor.
BELGEDEN VAZGEÇMEK ETKİLİ OLUYOR
Bankalar için düşük masraflı hesaplar sunma ve külfetli belge kullanımından vazgeçmenin ve devlet yardımlarının banka hesaplarına elektronik ödeme yöntemleriyle yatırılması gibi bazı politikaların özellikle etkili olduğu raporda kaydedilen konular arasında bulunuyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)