BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarDünyanın ilk bağımsız kripto para otoritesi----

Dünyanın ilk bağımsız kripto para otoritesi

Dünyanın ilk bağımsız kripto para otoritesi
11 Mart 2022 - 11:52 www.finansgundem.com

Birçok ülke kripto paralara yönelik yasakları hayata geçirmeye hazırlanırken bazı ülkeler kapıları sonuna kadar açarak bu alanda söz sahibi olmak istiyor.

Dubai, ilk kripto yasasının kabul edildiğini ve kripto sektörünü geliştirmeye odaklanacak bir Sanal Varlık Düzenleme Kurumunun kurulduğunu duyurarak, küresel dijital varlıklar alanında önemli bir oyuncu olma yolunda ilk adımlarını attı. Çin’in kripto paralara yasakladığı, Hindistan’ın yüzde 30 vergi getirdiği, ABD’nin yeni tedbirleri hayata geçirmeye hazırlandığı bir dönemde atılan bu adım sektör adına önemli bir gelişme olarak yorumlanıyor. Bilindiği gibi Türkiye’de bu alanda düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. Türkiye’de yapılacak düzenlemelerde kripto para işlemlerinin yerel borsalarla sınırlandırılması, yurtdışına para ve kripto para transferinin yasaklanması öngörülüyor.

SANAL VARLIKLAR YASASI ÇIKIYOR

Dubai lideri Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum, Dubai’deki kripto para birimi alanının denetimi için bağımsız bir otorite oluşturulmasını sağlayacak sanal varlıklar yasasını imzaladı. Yasayı imzaladıktan sonra Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum tweet atarak, “Gelecek, onu tasarlayana aittir. Bugün, sanal varlıklar yasası aracılığıyla, bu yeni ve hızla büyüyen küresel sektörün tasarımına katılmaya çalışıyoruz” dedi.

Sanal varlık yasası, sanal varlık platformlarının işletilmesi ve yönetimi, kripto borsaları, kriptodan fiyat borsalarına ve kripto ödeme sağlayıcıları gibi kendi kapsamı altında çeşitli kuruluşlara sahip olacak. Gelişmeler, kripto endüstrisi ile ilgili düzenleyici standartlar söz konusu olduğunda Dubai’nin daha fazla netlik için hazırlanmasını sağlayacak ve daha hızlı benimsenmesini sağlayacak.

Yasa ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri’nin kripto alanındaki düzenleyici konumunu belirlemeyi de amaçlıyor. Ayrıca düzenleyici otoritenin, dijital varlıkların hem yerel hem de küresel finansal sistemlerle senkronize olarak lisanslanması, düzenlenmesi ve yönetilmesi söz konusu olduğunda, dijital varlıklar için uygun bir iş ortamının gelişimini denetlemeye çalışacağını belirtti.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Otorite, sanal varlık hizmet sağlayıcılarını bağımsız olarak yetkilendirirken sanal varlıkların ve sanal jetonların “yayınlanmasını ve ticaretini organize edecek” denildi.

Dev hedge fonlar kriptoya akın ediyor

 

Şirketlerin geleceğini değiştirecek kripto trendi

 

Kripto Ruslar için can simidi olacak

 

Kripto şehir kuruluyor

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)