BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyanın gözü bugün onda!----

Dünyanın gözü bugün onda!

Dünyanın gözü bugün onda!
10 Nisan 2013 - 07:54 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kuzey Kore'nin füzeyi isabet ettirmesi halinde felaket yaşanacağını söyledi

Kuzey Kore nükleer savaş tehdidiyle Güney'deki yabancıları ülkeyi terk etmeleri için uyarırken, komşu Rusya 'Savaş çıkarsa Çernobil yanında masal kalır' dedi.
Kore yarımadasındaki gerginlik tırmanmaya devam ediyor. Kuzey Kore'nin tüm uyarılara rağmen 12 Şubat'ta yaptığı üçüncü nükleer denemenin ardınan başlayan ve ABD-Güney Kore'nin ortak tatbikatıyla zirveye çıkan krizde, Pyongyang yönetimi 'nükleer bir savaşın eşiğinde' olduklarını belirterek, kendi emniyetleri için turistlerin Güney Kore'yi terk etmesini istedi. Kuzey Kore Asya-Pasifik Barış Komitesi'nden yapılan uyarıda, 'Kore yarımadasındaki durum termo-nükleer savaşa doğru gidiyor' denilerek, Güney Kore'de yaşayan tüm yabancı kurum, şirket çalışanları ve turistlerin, savaş durumuna maruz kalmamaları için önlem olarak ülkeyi terk etmeleri gerektiği belirtildi.
Putin'den Çernobil benzetmesi
Konuyla ilgili Almanya ziyareti sırasında bir açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin komşusu oldukları Kore yarımadasında tansiyonun yükselmesinden çok endişeli olduklarını belirtti. 1986 yılında bir deney sırasında Ukrayna'nın Çernobil kentindeki nükleer güç reaktöründe yaşanan kazayı hatırlatarak, 'Bölgede bir savaş çıkarsa, Çernobil yanında çocuk masalı gibi kalır' diyen Putin, ABD'ye de tansiyonun yükselmesini önlemek adına füze denemesini ertelediği için teşekkür etti.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kadir10 Nisan 2013 09:14

    Çernobil veya nükleer füze daha niceleri insan öldürüyor buna karşı olmak ölümleri savaşları durdurmak insanların yaşam hakkını elinden almamak gereklidir.