BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünyanın en uzunu evlendi!----

Dünyanın en uzunu evlendi!

Dünyanın en uzunu evlendi!
28 Ekim 2013 - 06:46 www.finansgundem.com

Dünyanın en uzun boylu adamı Mardinli Sultan Kösen, görkemli bir törenle dünya evine girdi

Mardin Derik İlçesi’ne bağlı Dede Köyü’nde oturan ve 2 metre 51 santimetrelik boyu ile Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Sultan Kösen, Suriyeli Merve Dibo ile evlendi. Mova Park Düğün Salonu’ndaki töreni aralarında yabancıların da olduğu medya ordusu takip etti. Düğüne Mardin Valisi Ahmet Cengiz, bölgenin aşiret liderleri, siyasetçiler ve 3 bine yakın davetli geldi. Boyunun yanı sıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da Guinness Rekorlar Kitabı’na giren ’Dev adam’ Kösen’in Suriye asıllı Merve Dibo ile resmi nikahı, gelinin resmi evrakları Suriye’den gelmediği için sembolik yapıldı.
Gelin arabası kamyonet
Düğün salonuna boyunun uzunluğundan dolayı taksi yerine hafif ticari araçla gelen Sultan Kösen, Merve Dibo ile birbirlerini olduğu gibi sevdiklerini belirterek, “Çok heyecanlıyım. Hayatımın prensesini bulduğum için çok mutluyum” dedi. 20 yaşındaki Merve Dibo da, dünyanın en uzun adamıyla evlendiği için mutlu olduğunu söyledi.
Damatlığı bakandan, ayakkabı Almanya’dan
Ölçülerine uygun elbise bulmakta sıkıntı yaşayan Sultan Kösen için İçişleri Bakanı Muammer Güler’in desteği ile bir firmaya özel olarak boyuna uygun damatlık takım elbise dikildi. Almanya’dan da sponsor bir firma tarafından 67 numara ayakkabı üretildi. Düğüne Guinness Rekorlar kitabının İngiltere temsilcisi de katıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)