BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarDünyanın en çok satan NFT koleksiyonu----

Dünyanın en çok satan NFT koleksiyonu

Dünyanın en çok satan NFT koleksiyonu
15 Şubat 2022 - 15:40 www.finansgundem.com

Los Angeles’da yaşayan bir grup, Azuki isimli bir NFT koleksiyonu oluşturdu. Yalnızca haftalar içinde NFT’lerin satışlarından 40 milyon dolara yakın gelir elde edildi. Azuki nasıl dünyanın en çok satan NFT koleksiyonu oldu?

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

12 Ocak’ta Los Angeles’ta yaşayan 30’lu yaşlardaki bir grup adam 8,700 non-fungible token’ı (NFT) piyasaya sürdü. Anime stili karakterler Azuki adını taşıyordu ve her biri 3,400 dolardan alıcı bulacaktı. NFT’lerin tamamı 3 dakika içinde satıldı ve 29 milyon dolar gelir getirdi. Bundan birkaç gün sonra 2 milyon dolar değerindeki diğer NFT’ler de satıldı. 11 Şubat’a kadar Azuki, OpenSea gibi birçok NFT piyasasında 300 milyon dolarlık işlem hacmi oluşturdu.

En pahalı Azuki şimdi yarım milyon dolara işlem görüyor. Daha düşük fiyatlıları ise 36 bin dolardan alıcı buluyor. Forbes’un haberine göre geçtiğimiz ay toplam Azuki satışları, Bored Ape Yacht Club ve CryptoPunks gibi en bilinen token’ların dahi satışlarını geride bıraktı. Azuki şimdiden tüm zamanların en çok işlem gören sekizinci NFT’si konumuna yerleşti. Azuki’nin ardındaki start-up şirketi Chiru Labs yeniden satılan her Azuki NFT’sinden %5 telif ödemesi alıyor. Bu da şirketin telif haklarından 15 milyon dolar gelir sağladığı anlamına geliyor.

Chiru’nun dört kurucusunun kimlikleri bilinmiyor. Bu da gizliliğiyle bilinen kripto dünyası için şaşırtıcı değil. Ancak Chiru’nun beşinci büyük ismi oyun sektöründe tanınıyor: Arnold Tsang. İki hafta önceye kadar 39 yaşındaki Tsang, Owerwatch için karakter tasarladığı bir maaşlı işe sahipti. Activision Blizzard’a ait olan oyunda toplamda 60 milyon kayıtlı oyuncu bulunuyor. Bugün Tsang tam zamanlı olarak Chriu’ya katılıyor ve boş zamanlarında tasarladığı Azuki markasını büyütmek için çalışmalarına başlıyor.

Tsang, “Azuki için hayalimiz devasa bir fikri mülkiyet haline gelmesi” dedi. Güven sağlamak adına kimliğini açıkladığını söyleyen Tsang, “kimsenin parasını alıp terk edilmiş adaya yerleşmeyeceğim” dedi.

Tsang ve Chiru’nun dört kurucusu, NFT çılgınlığının son kazananları. Geçtiğimiz yıl boyunca beş yıllık sektör adeta patlama yaşadı. OpenSea’de yalnızca ocak ayında 5 milyar dolar değerinde NFT işlemi gerçekleşti. CryptoPunk koleksiyonunu oluşturan 10 bin NFT’nin değeri şimdi yaklaşık 4 milyar dolar. Bu da Nordstrom ya da H&M gibi dev markaların piyasa değerinden çok daha yüksek.

Bu aynı zamanda birçok sahte NFT’nin de ortaya çıkabildiği, oldukça riskli bir piyasa. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre yakın zamanda Reuters’ın yeni bir NFT platformuna yönelik araştırmasının sonucunda, geçtiğimiz ay yapılan en yüksek meblağlı 27 NFT işleminin, yalnızca iki cüzdandan gerçekleştiği ortaya çıktı. En büyük meblağlı 100 satış, yalnızca 16 cüzdanın katılımıyla gerçekleşti.

Chainalysis verilerine göre, her ay binin üzerinde NFT koleksiyonu piyasaya sürülüyor. Azuki yatırımı da bulunan Chicago merkezli 100 milyon dolarlık NFT yatırım fonunun yöneticisi Andrew Steinwold, Azuki’nin sanat açısından oldukça iyi olduğunu söyledi. Azuki’ye yönelik yüksek ilgiyi tetikleyen bir başka faktör de anime sanat eserlerine yönelik bastırılmış talep. Geçtiğimiz birkaç yılda Netflix anime içeriklerini zenginleştirdi ve 2020’nin son döneminde Netflix 100 milyon hanenin platform üzerinden en az bir anime programını izlediğini açıkladı.

2021’in ağustos ayında 0N1 Force isimli NFT koleksiyonu anime stiliyle piyasaya sürüldü. Bundan iki hafta sonra, NFT’lerin ortalama fiyatı 1,500 dolardan 30 bin dolara yükseldi. Ancak daha sonra projeye yönelik ilgide sert bir düşüş meydana geldi. Chiru’nun kurucularından, Zzzagabond adını kullanan kişi, Asyalı yatırımcıların en pahalı Azuki NFT’lerinden bazılarını satın almış olabileceğini söyledi. Açıklamasında, “benim tahminim, bu yatırımcıların ilk kez kendilerini yansıttığını düşündüğü bir sanat eseri gören Asyalılar olduğu yönünde” dedi.

Devamında, “Azuki’nin satın aldıkları ilk NFT olduğunu söyleyen birçok Asyalı yatırımcıyla tanıştım” ifadesini kullandı. Chiru bundan sonra Azuki markasını geliştirmek için çalışacak ve telif haklarının ötesinde yeni gelir kaynakları arayacak. Şubat ayının sonunda Azuki için bir kıyafet koleksiyonu piyasaya sürülecek.

Fon yöneticilerinin 3’te 2’si kripto yatırımlarına karşı

 

Metaverse kredilerinde patlama yaklaşıyor

 

Sevgililer Günü’nde Bitcoin unutuldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)