BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDünyada en çok dolar milyarderi hangi şehirde var?----

Dünyada en çok dolar milyarderi hangi şehirde var?

Dünyada en çok dolar milyarderi hangi şehirde var?
28 Mart 2024 - 08:05 www.finansgundem.com

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, dünyada en çok dolar milyarderi New York ve Londra'da yer alırken, üçüncü sırada Pekin bulunuyor.

Çin Hurun Araştırma Enstitüsü, Forbes'a rakip olarak "Küresel Zenginler Listesi"ni yayınladı. Rapora göre, Hindistan'ın Mumbai şehri, milyarderlerin sayısı bakımından Çin'in başkenti Pekin'i geride bırakarak dünya çapında üçüncü sıraya yükseldi. Listenin tepesinde New York ve Londra bulunuyor.

Çinli araştırmacılara göre Rusya'da isteye geçen yıl altı dolar milyarderi daha eklendi ve bu da Rusya'nın 76 milyarderle yedinci sırada kalmasını sağladı.
 
Türkrus'un haberine göre, derecelendirmenin yazarları ayrıca "milyarderlerin göçünün" arttığına da dikkat çekiyor. Bunun için en çok tercih edilen ülkeler arasında ABD, İngiltere, İsviçre ve Singapur yer alıyor.
 
Dolar milyarderleri sayısında artış

Araştırmaya göre, geçtiğimiz yıl dünya çapında dolar milyarderlerinin sayısı 167 kişi artarak toplam 3 bin 279 kişiye ulaştı.
 
Milyarderlerin toplam serveti de yüzde 9 oranında artarak 15 trilyon dolara ulaştı.
 
Çin'deki dolar milyarderlerinin sayısı 155 kişi azalarak 814'e düştü. Ancak Hurun sıralamasında Çin, milyarder sayısında dünyada birinci sırayı korudu. ABD 800 milyarderle ikinci sırada kaldı. Hindistan'da 271, İngiltere'de 146 ve Almanya 140 dolar milyarderi var.
 
Rusya, 76 dolar milyarderiyle Hurun sıralamasında İsviçre'den (106 miyarder) sonra yedinci sırada yer alıyor.  Rus milyarderlerin en büyük kısmı metalurji ve madencilik (17 kişi), enerji (9 kişi) ile kimya endüstrisi, yatırımlar ve emlak gibi sektörlerde (her birinde 7 kişi) faaliyet gösteriyor. 
 
Moskova ayrıca iki yeni milyarder ve toplamda 59 kişi ile dünyanın en fazla milyarder sayısına sahip ilk on şehri arasındaki yerini korudu. New York birinci (119, +14), Londra ise ikinci (97, +10) oldu. Ancak Pekin üçüncü sırayı Hint Mumbai'ye kaptırarak 4. sıraya geriledi. 
 
Çinli araştırmacılar mevcut sıralamadaki ana trendlerden biri olarak “milyarderlerin göçünü” belirledi. Rapora göre  göç için en çok tercih edilen yerler Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İsviçre ve Singapur.

Asya'nın 'milyarderler başkenti' belli oldu

 

Milyarderler yarışı kızıştı! Bezos'un ünvanı kısa sürdü

 

Rusya vatandaşlığından çıkan 7'nci milyarder

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)