BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDünyada bir ilk: Tam göz nakli!----

Dünyada bir ilk: Tam göz nakli!

Dünyada bir ilk: Tam göz nakli!
10 Kasım 2023 - 16:51 www.finansgundem.com

ABD'nin New York kentinde, yüksek voltajlı elektrik çarpmasından sağ kurtulan bir gaziye dünyada bir ilk olarak gerçekleştirilen tam göz ve yarım yüz nakli operasyonu yapıldı.


ABD merkezli sağlık kurumu NYU Langone Health, dün cerrahi ekibinin iş kaynaklı yüksek voltajlı elektrik çarpmasından sağ kurtulan Arkansas'lı 46 yaşındaki gaziye dünyanın ilk tam göz ve kısmi yüz naklini gerçekleştirdiğini duyurdu. Doktorlar, Aaron James adlı hastaya tek bir donörden sol gözün tamamının ve yüzün bir kısmının nakledildiğini, bunun tıp tarihinde insana yapılan ilk tam göz nakli ve türünün tek başarılı kombine nakil vakası olduğunu vurguladı.

RETİNADAN KAN AKIŞI SAĞLANDI

Mayıs 2023 tarihinde yapılan ameliyatla Aaron James’a nakledilen tam gözün henüz görüp göremeyeceğini bilmediklerini belirten doktorlar, “Nakledilen sol gözde, gözün arka kısmında ışığı alan ve görüntüleri beyne gönderen retinaya, doğrudan kan akışı da dahil olmak üzere olağanüstü sağlık belirtileri görüldü” denildi.

21 SAATLİK AMELİYATA 140 SAĞLIK EKİBİ KATILDI

NYU Langone Health açıklamasında ameliyat ekibiyle ilgili bilgi vererek “27 Mayıs'taki ameliyat yaklaşık 21 saat sürdü ve Yüz Nakli programı Direktörü Dr. Eduardo D. Rodriguez ve Prof Helen Kimmel liderliğindeki 140'tan fazla cerrah, hemşire ve diğer sağlık çalışanından oluşan bir ekip katıldı” dedi.

Aaron James, Haziran 2021'de yüksek voltajlı hatlarda bakım işçisi olarak çalışırken yüzü yanlışlıkla elektrik taşıyan bir kabloya değişmiş ve 7 bin 200 voltluk ölümcül bir elektrik çarpmasından kurtulmuştu. James'in sol gözü, dirseğin üstünden sol kolu, tüm burnu ve dudakları, ön dişleri, sol yanak bölgesi ve kemiğe kadar çenesi olayda ciddi biçimde yaralanmıştı.

Türkiye'deki 4’lü çapraz karaciğer nakli tıp tarihine geçti

 

2023 Nobel Tıp Ödülü'nün sahipleri belli oldu

 

Türkiye'de denendi tıp tarihine geçti: Yapay zeka hayat kurtardı!

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.11 Kasım 2023 09:21

    EYYÜP PEYGAMBERİN YORGUNLUK/ACI VEREN AĞRILARI TEDAVİSİNDE (AKUPUNKTUR TEDAVİSİNİN BENZERİ ) KAN TEDAVİSİ VE SOĞUK SUYLA TEDAVİ BİRLİKTE UYGULANMIŞ HALEN BAZI EKLEM/GÜÇ KAYBI HASTALIKLARINA DA ILIK/SICAK/SOĞUK KAPLICA SULARI İLE TEDAVİLER UYGULANIYOR

  • E.g.11 Kasım 2023 01:45

    KUTSAL KİTAPLARDAN KURAN VE İNCİLDE BAZI TEDAVİ ŞEKİLLERİ ANLATILMAKTADIR ÖRNEK; 1-İNCİLDE İSA PEYGAMBERİN ANADAN DOĞMA KÖRÜN TEDAVİSİNDE AVUCUNA BİR MİKTAR TOPRAK(MUHTEMELEN KİLLİ TOPRAK) ALIN TÜKÜREREK MACUN KIVAMINA GETİRDİKTEN SONRA AVUCUNDA BEZE HALİNE GETİRİP GÖZÜNE YERLEŞTİRMİŞ AKŞAM KÖYÜN ÇEŞMESİNDE YIKA DEMİŞ KÖR DENİLENİ YAPINCA GÖRMEYE BAŞLAMIŞTIR-GÖZÜN ÜZERİNE YERLEŞTİRİLEN ÇAMUR PARÇASI GÜNEŞTE KURUYUP ISININCA GÖZKAPAĞI SALGISINI ÇALIŞTIRACAK TIKALI GÖZ DAMARLARINI AÇARARAK KAN GİRMESİNİ SAĞLAYACAKTIR BÖYLECE KİŞİ GÖRMEYE BAŞLAYACAKTIR TIKALI GÖZ KAN DAMARLARI AÇILMASA GÖREMEZDİ( KAN TEDAVİSİ) GÖZ SALGI BEZİ AÇILMASA TEKRAR KURUR YİNE KÖR OLURDU-2-EYYÜP PEYGAMBERİN KENDİNİ AİLESİNİ TEDAVİ ETMESİ TÜM İNSANLARA TEDAVİ ŞEKLİ ÖĞÜT OLMASI (SAD 41 42 43) (BURADA DA KİŞİLERİN KENDİ KANI İLE )TEDAVİ UYGULAMASI/METODU BİLDİRİLMİSTİR DİNİ GÖREVLİLER SADECE EYYÜP 7-14 YIL UYDURARAK HASTALIĞINA SABRETTİ ŞEKLİNDE SADECE SABRINI ANLATIRLAR DA ANLATIRLAR

  • E.g.10 Kasım 2023 21:00

    NAKLİN YANINDA KAN TEDAVİSİ UYGULANMIŞ OLMUŞ