BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporDünya Soma'nın acısını paylaşıyor----

Dünya Soma'nın acısını paylaşıyor

Dünya Soma'nın acısını paylaşıyor
14 Mayıs 2014 - 16:32 www.finansgundem.com

Soma'da yaşanan maden faciası bütün dünyada gündeme oturdu. Dünya Soma'nın acısını paylaştı

RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN
Kremlin resmi internet sayfasından "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı dileği" başlığı ile bir mesaj yayınlandı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Soma'da maden ocağında yaşanan patlama sonucu hayatını kaybedenler için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı diledi. Rusya Devlet Başkanı yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi, yaralananların ise en yakın zamanda iyileşmeleri dileğinde bulundu.

NORVEÇ BÜYÜKELÇİLİĞİ ULUSAL GÜNÜ RESEPSİYONUNU İPTAL ETTİ
Norveç Büyükelçiliği, Soma faciası nedeniyle yarın yapılacak Ulusal Günü Resepsiyonun iptal edildiğini bildirdi.

SURİYE TÜRKMEN MECLİSİ: TÜRK HALKININ ACISINI PAYLAŞIYORUZ.
Suriye Türkmen Meclisi, Soma’daki maden kazasına ilişkin, “Türkiye'de yaşanan bu acıyı Suriye Türkmenleri olarak her gün yaşadığımız için bu acıyı en iyi anlayan bizleriz. Bu acı olay, bizi birbirimizin acılarına anlamaya ve yakınlaştırmaya sevk etmiştir” açıklamasında bulundu.
Suriye Türkmen Meclisi, Soma’da meydana gelen maden kazasına ilişkin bir mesajı yayımladı. Mesajda, Türkiye'de yaşanan bu acıyı Suriye Türkmenleri olarak çok iyi anladıkları belirtilerek, “Manisa’nın Soma İlçesinde bir linyit madeninde yaşanan elim kazada hayatlarını kaybeden soydaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Can kayıplarının daha artmaması için dua ediyoruz. Bu acı olay, bizi birbirimizin acılarına anlamaya ve yakınlaştırmaya sevk etmiştir. Suriye Türkmenleri olarak Türk halkının acısını paylaşıyoruz. Yüce Türk milletinin başı sağ olsun” denildi.

ALMAN CUMHURBAŞKANI GAUCK’TAN CUMHURBAŞKANI GÜL’E MESAJ
Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Soma faciası üzerine mevkidaşı Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül´e taziye mesajı gönderdi. Gauck mesajında, "Soma’da meydana gelen ve çok sayıda insanın öldüğü feci maden kazasından büyük bir üzüntüyle haberdar oldum” dedi. Gauck mesajı şöyle:
"Soma’da meydana gelen ve çok sayıda insanın öldüğü feci maden kazasından büyük bir üzüntüyle haberdar oldum. Vatandaşlarım adına da Size en derin taziyelerimi sunmak istiyorum. Düşüncelerimizle, halen mahsur olan ve hayatını kaybeden madencilerin ailelerinin ve yakınlarının yanındayız. Bu zor zamanda onlara güç diliyorum. Halen kayıp olan madencilerin sağ kurtulmalarını umut ediyorum."

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ: DERİN BİR ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ
 Irak Türkmen Cephesi (ITC), Türk halkına başsağlığı mesajında Soma maden faciasını derin bir üzüntü ile izlediğini bildirdi.
ITC Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Dr. Hicran Kazancı tarafından yayınlanan mesajda, “Bundan sonraki süreçte ölü sayısının artmamasını ve maden ocağında mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarının olumlu sonuçlanması temenni ediyoruz” ifadeleri de kullanılıyor.
 
KKTC MECLİS BAŞKANI SİBER TBMM BAŞKANI ÇİÇEK’İ ARADI
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Sibel Siber, Soma’da meydana gelen maden kazası nedeniyle, TBMM Başkanı Çiçek'i arayarak taziye dileklerini İletti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Sibel Siber, Soma’da meydana gelen maden kazası nedeniyle, TBMM Başkanı Çiçek'i arayarak taziye dileklerini İletti.
Siber, Çiçek'i arayarak, Soma'da meydana gelen maden kazasından duyduğu üzüntüyü paylaşarak, hayatını kaybeden işçilere taziye dileklerini iletti.

ABD BÜYÜKELÇİSİ RİCCİARDONE: HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIRIZ
Soma faciasının ardından bir taziye mesajını Twitter üzerinden paylaşan ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, bu defa SMS ile gönderilen mesajda “Mümkün olan her türlü yardıma hazırız” diye ekledi.
Ricciardone’nin SMS mesajı şöyle:
“Soma’da meydana gelen maden faciası ile ilgili haberleri büyük bir üzüntü ile takip ediyoruz. Amerikan halkı adına, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına en derin taziye dileklerimizi sunarım. Yaralılara acil şifalar dilerim. Mahsur kalan madencilerin sağ salim kurtulmalarını umuyoruz. Gönlümüzün en derin yerinde ve düşüncelerimizdesiniz. Mümkün olan her türlü yardıma hazırız.”

İNGİLTERE BÜYÜKELÇİLİĞİ, BAYRAĞINI YARIYA İNDİRDİ: TÜRKİYE'NİN YASINI PAYLAŞIYORUZ
Soma faciasının ardından İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği’nde İngiliz bayrağı yarıya indirildi. Bu arada, Büyükelçiliğin Facebook sayfasında bayrağın yarıya indirildiğini gösteren fotoğrafa yer verildi. Fotoğraf ile birlikte “Türkiye'nin yasını paylaşıyoruz… “ mesajı paylaşılıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)