BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSpor​Dünya Kupası'nda sponsorluk savaşları----

​Dünya Kupası'nda sponsorluk savaşları

​Dünya Kupası'nda sponsorluk savaşları
28 Mayıs 2014 - 15:57 www.finansgundem.com

2014 Fifa Dünya Kupası, Milli takımların savaşının dışında marka rekabetini de iyiden iyiye kızıştıracak

Haziran ayında başlayacak 2014 Dünya Kupası'nda maçlar kadar sponsorluk savaşları da dikkat çekiyor. Dünyanın önde gelen spor markalarının Dünya Kupası rekabeti bu yıl da sert geçecek.


ADIDAS VE PUMA’YI GERİDE BIRAKTI

Rekabetin öne çıkan markası Nike gibi duruyor. Pazarlama gücü en yüksek 10 futbolcudan altısıyla anlaşma sağlayan Nike, bu alanda 3 yıldızla anlaşması bulunan Adidas'ı ve 1 futbolcuyla anlaşması bulunan Puma'yı geçti. Repucom tarafından yayınlanan pazarlama gücü en yüksek 10 futbolcu listesinin başında Cristiano Ronaldo yer alıyor. Ronaldo’nun Nike ile sponsorluk anlaşması var. Listede Barcelona takımının yıldızı Lionel Messi de birinciliği Ronaldo ile paylaşıyor ve Messi’nin Adidas’la anlaşması bulunuyor.

PUMA’DA TEK YILDIZ

Listede Puma ile anlaşması bulunan tek yıldız ise futbol kariyerini ABD’li bir takımda devam ettiren Fransız Thierry Henry.

TAKIM SPONSORLUKLARINDAN DA NIKE ÖNDE

Bu yaz gerçekleşecek Dünya Kupası’nda Nike 32 takımın 10'una sponsor olurken, Adidas için bu sayı dokuzda kaldı.

TOPLAR ADİDAS’TAN

Dünya Kupası’nda kullanılan toplar ise 1970'den bu yana Adidas tarafından üretilirken anlaşma yenilenerek 2030'a kadar uzatıldı. Adidas, bu yıl futboldan 2 milyar Euro gelir bekliyor. Adidas CEO’su Herbert Hainer, futbolun Adidas'ın DNA’sında olduğunu söylerken sporun bu dalında bir numara olduklarını açık bir şekilde göstermek istediklerini söyledi. Nike’ın beklentisi ise 2 milyar dolar düzeyinde.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)