BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDünya Bankası'ndan uyarı----

Dünya Bankası'ndan uyarı

Dünya Bankası'ndan uyarı
15 Nisan 2013 - 06:57 www.finansgundem.com

Dünya Bankası, Doğu Asya'nın teşviklerden çıkmayı değerlendirmesinin gerektiğini söyledi

Gelişmiş ülkelerdeki parasal genişlemelerin, gelişmekte olan ülkelere sıcak para akışını artırdığı dönemde Dünya Bankası, Asya'daki gelişmekte olan ekonomilere varlık balonları ve enflasyon risklerini kontrol altına almaları için parasal teşviklerden çıkmayı gözden geçirmesi tavsiyesinde bulundu.
Büyümeyi korumaya yardımcı olmuş talep destekleyici önlemlerin artık üretimi olumsuz etkileyebileceğini belirten Dünya Bankası, "Küresel ekonominin toparlanmaya başlamasıyla, bazı büyük ekonomilerde aşırı ısınma risklerinin öne çıktığına" dikkat çekti.
Uluslararası Para Fonu geçtiğimiz hafta, Japonya Merkez Bankası'nın 15 yıldır devam eden deflasyonu sonlandırmak için parasal genişleme hamlelerinde ABD ve Avrupa'daki meslektaşlarına dahil olması üzerinde dünya genelinde merkez bankalarının gevşek para politikalarından kaynaklanan risklere karşı uyardı. Dünya Bankası'nın raporuna göre Doğu Asya ve Pasifik bölgesine giren gayrisafi sermaye ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 86 arttı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)