BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDünya Bankası'ndan Türkiye'ye 900 bin dolar hibe----

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 900 bin dolar hibe

Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye 900 bin dolar hibe
05 Mart 2019 - 09:13 www.finansgundem.com

Dünya Bankası, Türkiye'de kritik altyapının afetlere karşı dayanıklılığının desteklenmesi projesine 900 bin dolar hibe verecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dünya Bankası tarafından imzalanan "Türkiye’de Kritik Altyapının Afetlere Karşı Dayanıklılığının Desteklenmesi ve Afet Riski Farkındalığının Arttırılması Projesiyle İlgili Hibe Anlaşması", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Dünya Bankası, Türkiye'den yapılan mali yardım talebine cevaben, Japonya ile Dünya Bankası'nın "Gelişmekte Olan Ülkelerde Afet Riski Yönetiminin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Tek Donörlü Vakıf Fonu" kapsamında, Türkiye'nin kritik altyapının afetlere karşı dayanıklılığının desteklenmesi projesine 900 bin dolar hibe verecek.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gökhan Çetinoğlu05 Mart 2019 11:40

    IMF ye borç verebilecek Türkiye'miz, Dünya Bankasından, hibe olarak mali yardım talep etmesi gerçekten düşündürücü...Şunu da belirteyim IMF de Dünya Bankası da 1945 de, Washington DC / ABD de, Birleşmiş Milletler tarafından finansal piyasaları kontrol, kalkınma ve yeniden yapılandırma amaçlı olarak kurulmuştur. Ayrı başkanları vs. olmakla beraber bir paranın 2 yüzü diyebiliriz.Türkiye'nin kritik altyapının afetlere karşı dayanıklılığının desteklenmesi projesine 900 bin dolar hibe vermek yerine bu konudaki tecrübesi ve teknolojisi ile dünya standartlarını belirleyen Japonya nın bu projeti bir fiil yürütmesi ve uygulaması ülkemiz için çok daha hayırlı olacaktır ve kimsenin aklında bu paranın kullanımı konusunda soru işareti kalmayacaktır.