BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDünya Bankası'ndan 400 milyon dolarlık MKOBİ finansmanı----

Dünya Bankası'ndan 400 milyon dolarlık MKOBİ finansmanı

Dünya Bankası'ndan 400 milyon dolarlık MKOBİ finansmanı
01 Nisan 2024 - 16:00 www.finansgundem.com

Dünya Bankası Türkiye’de kadınlara ve gençlere ait küçük işletmelerin (MKOBİ) ve sanayinin yeşil dönüşüme uyum sağlamalarını desteklemek üzere 400 milyon dolar tutarında bir finansmanı onayladı.

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu kadınların ve gençlerin Türkiye’deki, yeşil dönüşüm sürecinin yarattığı istihdam olanaklarına ve ekonomik fırsatlara erişmelerine yardımcı olmayı amaçlayan 400 milyon dolar tutarında bir finansmanı onayladığını duyurdu.

Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Sosyal Açıdan Kapsayıcı Yeşil Dönüşüm Projesi kadınların ve gençlerin sahibi olduğu mikro, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (MKOBİ) finansmana erişimini ve aynı zamanda kadınların ve gençlerin ekonominin yeşil sektörlerinin yarattığı işlere erişimlerini kolaylaştıracak.

Türkiye Sanayi Emisyonlarını Azaltma Projesi onaylandı

Bloomberght'de yer alan habere göre, Banka’nın İcra Direktörleri Kurulu ayrıca temiz teknolojilerin ve süreçlerin benimsenmesi yoluyla seçili sektörlerin sera gazı emisyonlarını azaltmalarını desteklemeyi amaçlayan 416 milyon dolar tutarındaki Türkiye Sanayi Emisyonlarını Azaltma Projesini de onayladı.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez onaylanan projeler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları vurguladı: Türkiye, beraberinde yeni fırsatlar da getirecek iddialı bir yeşil dönüşüm programına yönelik tüm ekonomi genelini kapsayan bir yaklaşım benimsemektedir. Dünya Bankası Türkiye’nin bu konudaki kararlılığını memnuniyetle karşılamakta ve özellikle kadınlar ve gençler için olmak üzere yeşil dönüşümün faydalarının eşitlikçi ve kapsayıcı olmasını sağlamaya yönelik çabaları desteklemekten mutluluk duymaktadır.

Dünya Bankası Asya için büyüme tahminini yükseltti

 

Dünya Bankasından Ukrayna için 760 milyon dolarlık ek hibe

 

Dünya Bankası'ndan özel sektöre 18 milyar dolar kredi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)