BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDünya Bankası da Taliban'a para vermeyecek----

Dünya Bankası da Taliban'a para vermeyecek

Dünya Bankası da Taliban'a para vermeyecek
25 Ağustos 2021 - 01:24 www.finansgundem.com

Dünya Bankası, Afganistan'daki operasyonlarına yönelik ödemeleri durdurduğunu açıkladı.

Dünya Bankası, Afganistan’daki projeler için yapılan ödemeleri durdurdu. Banka sözcüsü, Afganistan'daki durumdan ve özellikle kadınlar için ülkenin kalkınma beklentileri üzerindeki etkilerinden "derin endişe" duyulduğu açıkladı.

Bankadan yapılan açıklamada, “Uluslararası toplumla ve kalkınma ortaklarıyla istişarelerde bulunmaya devam edeceğiz. Ortaklarımızla birlikte, zor elde edilmiş kalkınma kazanımlarını korumak ve Afganistan halkını desteklemeye devam etmek için bağlantıda kalmanın yollarını araştırıyoruz” dedi.

5,3 MİLYAR DOLARLIK PROJE

Dünya Bankası, Nisan 2002’den bu yana ülkede 5,3 milyar dolar değerinde kalkınma projesi üstlendi. Ülkede Şubat ayından bu yana devam eden 12 aktif proje bulunuyordu.

Ayrıca Dünya Bankası, Nisan ayında kalkınma fonları için 34 bağışçıdan yaklaşık 12,9 milyar dolar toplamıştı. Bu miktarın Afganistan bütçesine ciddi bir katkı sağlayacağı öngörülüyordu.

YURTDIŞINDAKİ REZERVLER VE IMF KAYNAKLARI DONDURULDU

Önceki hafta Taliban’ın Afganistan yönetimini ele geçirmesinin ardından Merkez Bankası’nın yurtdışında olan 9 milyarlık rezervine erişim hakkı dondurulmuştu. Aynı şekilde Uluslararası Para Fonu (IMF) da ülkenin kaynaklarını askıya aldı. IMF önceki gün yapılması planlanan para aktarımının gerçekleştirmedi.

IMF’nin ülkeye 370 milyon doların üzerinde para aktarması planlanıyordu. Bütün bu gelişmeler önümüzdeki dönemde Afganistan’da yeni rejim için ciddi bir nakit sorunu anlamına gelebilir.

Dünya Bankası: Yemenlilerin yüzde 70'i açlık tehlikesiyle karşı karşıya

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)