BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDünya Bankası: Batı Balkan ekonomileri dirençli----

Dünya Bankası: Batı Balkan ekonomileri dirençli

Dünya Bankası: Batı Balkan ekonomileri dirençli
25 Nisan 2023 - 12:02 www.finansgundem.com

Dünya Bankası, Batı Balkan ekonomilerinin yavaş büyümeye rağmen dirençli olduğunu düşünüyor

Dünya Bankası'nın bölge için yayınladığı altı aylık olağan ekonomik raporunda, Batı Balkanlar'daki altı ülkenin ekonomilerinin, 2023'te %2,6 olarak tahmin edilen ekonomik büyümeye ve devam eden fiyat artışlarına rağmen direnç gösterdiğini vurguladı.

Banka, Arnavutluk, Bosna, Kosova, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Sırbistan'ın Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden kaynaklanan yansımalara, yüksek enerji ve gıda fiyatlarına, olumsuz hava koşullarına ve sıkılaşan finansal koşullara rağmen pandemi öncesi büyüme seviyelerini aştığını ifade etti.

Rapora göre, büyümenin bazı ülkelerde özel tüketim, ihracat ve kamu yatırımlarıyla desteklenmesi bekleniyor, ancak bölgenin gelecekteki şoklara hazırlanmak için tamponları yeniden inşa etmesi ve daha sürdürülebilir ve daha yeşil büyümeye hazırlanmak için arz yanlı reformları gerçekleştirmesi gerekiyor.

Dünya Bankası Batı Balkanlar ülke direktörü Xiaoqing Yu, "Birden fazla ekonomik şokun sunduğu fırtınayı atlatmaya devam etmek için ülkeler, bölgesel entegrasyonu hızlandırma, piyasa rekabeti seviyelerini artırma ve daha yüksek kaliteli yatırımları çekme gibi orta vadede üretkenliği artıran reformları izleyerek yüksek getiri elde edebilir" dedi.

Banka, Batı Balkanlar'daki enflasyonun 2022'de yirmi yılın en yüksek seviyesine ulaştığını, gıda enflasyonunun ortalama %20 olduğunu ve 2023'ün başlarında fiyat baskılarının yüksek kaldığını ve para politikasının daha fazla sıkılaştırılmasını gerektirdiğini belirtti.

Dünya Bankası'ndan 'altyapı yatırımları' raporu

 

Dünya Bankası'ndan bir ilk! Türk yönetici kara listede

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)